Версія для друку

Економічні та соціальні аспекти розвитку України на початку ХХІ століття

Фахівці економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара взяли участь у ІІІ міжнародній науково-практичній конференції «Економічні та соціальні аспекти розвитку України на початку ХХІ століття» та міжнародному науковому семінарі «Проблеми сталого розвитку агропродовольчої сфери в сучасних умовах та шляхи їх розв’язання».

Заходи проходили в Одеській національній академії харчових технологій (ОНАХТ) на базі навчально-наукового інституту прикладної економіки і менеджменту (ННІПЕіМ) ім. Г. Е. Вейнштейна. Наукові зібрання відбулися у вигляді пленарних засідань та наукових постерних сесій.

Було обговорено економічні та управлінські складові розвитку підприємств харчової промисловості, теоретичні та методологічні засади сталого розвитку агропродовольчої сфери. На відкритті пленарного засідання завідувач кафедри економіки промисловості ОНАХТ, д.е.н, професор, один із засновників та активних послідовників практичної реалізації фундаментального наукового напряму, пов’язаного із сільським розвитком в Україні, Олександр Павлов слушно окреслив проблеми сталого розвитку агропродовольчої сфери в контексті руралістики як міждисциплінарної наукової галузі.

ДНУ імені Олеся Гончара на цьому науковому зібранні представляв к.е.н., доцент кафедри маркетингу Сергій Касян, який презентував маркетингову наукову школу нашого університету. Науковець у своїй доповіді «Логістика дистрибуції та конкурентний бенчмаркинг в агропромисловій сфері» висвітлив логістичні аспекти маркетингового розподілу продовольчої продукції. Представник зернотрейдерної компанії Almawared Айман Заал Салман Алкубелат (Йорданія) познайомив присутніх з особливостями логістики імпортного забезпечення зерновою продукцією Королівства Йорданія. Доповідач добре проаналізував основні країни-виробники і споживачі пшениці у світі, що викликало жвавий інтерес у присутніх.

У рамках діалогу на конференції було досягнуто попередніх домовленостей із обміну творчими планами і досвідом між економічним факультетом ДНУ імені Олеся Гончара та колегами з ННІПЕіМ ім. Г. Е. Вейнштейна ОНАХТ. Як підсумок, науковці під час плідних дискусій на зазначених семінарі й конференції встановили основні напрями досягнення сталого розвитку агропромислової сфери економіки України з урахуванням сучасних умов господарювання.

Кафедра маркетингу
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram