Версія для друку

Ескізні пропозиції Пам’ятного знака ДНУ

Завершується етап відбору проектів Пам’ятного знаку на честь 100-річчя ДНУ. На сьогодні на розгляд журі надійшло близько 20 проектів студентів і викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Два роки тому, до 95-річчя університету біля головного корпусу ДНУ відбулося урочисте відкриття гранітної стели, на місці якої до 100-ліття ДНУ є задум встановити Пам’ятний знак як символ, навколо якого у майбутньому консолідуватимуться колективи викладачів, співробітників, студентів.

Пам’ятний знак заплановано спорудити за підсумками публічного відбору проектів на конкурсній основі та на добровільні кошти працівників і студентів. На сьогодні підготовлено близько 20 проектів, але їх прийом ще триває. На думку журі, яке очолює відомий скульптор, народний художник України Володимир Небоженко, цей пам’ятний знак має увічнити в історичній пам’яті нашого покоління монументальність зробленого в ДНУ. «Символічно спрямовуючи погляд у майбутнє, ми дбайливо ставимося до минулого, оберігаємо надбання і святині, які у нас є, – вважають фахівці-дизайнери. – Класичний університет є уособленням триєдності освіти, науки і культури. У поєднанні природничих, гуманітарних та інженерно-технічних напрямків – потужний потенціал й унікальність нашого університету. У Пам’ятному знакові, який з’явиться на честь 100-річчя нашого університету, назавжди закарбується сумлінна праця кількох університетських поколінь, зусиллями яких на берегах Дніпра постало друге після Києва університетське містечко, а головне – дух справжнього професіоналізму, патріотизму, честі й порядності. Цей монументальний символ надихатиме наших науковців на нові звершення, а наших студентів – на здобуття глибоких знань задля зміцнення нашої України».

У креативних студентів є ще можливість приєднатися до конкурсу та запропонувати власний оригінальний проект Пам’ятного знаку на честь 100-річчя ДНУ.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram