Версія для друку

Відкриваємо двері абітурієнтам!

Напередодні у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся масштабний захід – загальноуніверситетський День відкритих дверей, на якому представники 15 факультетів ДНУ ознайомили абітурієнтів з перевагами різних спеціальностей.

Перша у сезоні зустріч з абітурієнтами проходила у Палаці студентів ДНУ, куди близько півтори тисячі школярів та їхніх батьків завітали, аби дізнатися всі можливості вступу до університету. Про це організатори заходу потурбувалися заздалегідь і створили в фойє зручний і просторий майданчик, де гості змогли без перешкод зазирнути у різнобарвний світ класичного університету.

Зокрема, мандруючи у пошуках бажаної спеціальності між численними інформаційними стендами, майбутні студенти разом із батьками зацікавлено переглядали відеопрезентації, вивчали рекламні буклети та особисто спілкувалися з очільниками і представниками факультетів. Так, у безпосередній розмові з деканами, провідними викладачами і старшими колегами юнаки та дівчата отримали відповіді на всі хвилюючі їх запитання. Абітурієнти, насамперед, цікавилися наявними в університеті напрямами освіти, специфікою тих чи інших кафедр, перспективами обраних спеціальностей та іншими подробицями навчання на факультетах. Зазначимо, що увага дніпропетровських школярів була однаково прикута як до факультетів гуманітарного, так і технічного спрямування.

Також до послуг абітурієнтів у фойє Палацу студентів були розміщені стенди з новими (зміненими) умовами та правилами прийому до ВНЗ, тривав продаж літератури для абітурієнтів.

Після самостійного вивчення освітніх можливостей навчального закладу присутні перейшли до Великої зали Палацу, де зустрілися з першим проректором та представниками приймальної комісії ДНУ. Вітаючи гостей від імені керівництва університету, перший проректор ДНУ, професор Олександр Кочубей відзначив: «В житті кожного випускника нині наступає дуже відповідальний період, коли він має визначити, до якого навчального закладу вступатиме. Тому, найперше, бажаю абітурієнтам зробити правильний вибір і успішно пройти нелегкий шлях тестування знань. А коли ви вже остаточно визначитеся – ласкаво просимо до ДНУ!» – звернувся до випускників Олександр Олексійович.

Потім слово було надане відповідальному секретарю приймальної комісії ДНУ Олександру Хамінічу та його заступникам, які докладно розповіли про суттєві зміни у правилах прийому до ВНЗ України на 2015 рік. А після роз’яснення, щоб остаточно уникнути помилок у важливий літній період, абітурієнти та їхні батьки змогли задати хвилюючі їх запитання. Зокрема, у залі переважно цікавилися можливостями першочергового зарахування, цільового направлення та іншими пільгами при вступі до ДНУ, обсягами державного замовлення, порядком нарахування конкурсних балів, функціонуванням військової кафедри, академічної мобільності студентів тощо. Представники приймальної комісії відповіли на всі запитання абітурієнтів та порадили їм уважно стежити за новинами на офіційному сайті ДНУ.

Як зізнаються самі випускники, День відкритих дверей у ДНУ виявився для них дуже корисним, адже організатори зробили все можливе, щоб допомогти їм остаточно визначитися з вибором майбутньої професії. Наприклад, учень дніпропетровської загальноосвітньої школи № 46 Микола Бистров вже знає, що хоче стати юристом. «Я вважаю, що це дуже корисно знати закони. Тому сьогодні я цілеспрямовано прийшов сюди, аби детально ознайомитися з умовами вступу на юридичний факультет ДНУ».

Радіє можливості поспілкуватися з потенційними викладачами у режимі реального часу і учениця загальноосвітньої школи №1 смт Ювілейне Ганна Ноздря. «Я планую вступати на факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ, на українське відділення. Знаю, що Дніпропетровський національний університет – це провідний ВНЗ у нашому регіоні, який може в майбутньому забезпечити успішне працевлаштування. Мені ж подобається професія вчителя, і я легко знаходжу спільну мову з дітьми, – говорить дівчина, яка вже другий рік поспіль є Президентом своєї школи. – Відтак, сюди я прийшла, аби дізнатися найточнішу інформацію».

А от студентка Дніпропетровського технікуму зварювання та електроніки імені Є. Патона Анастасія Пазій націлена продовжити своє навчання у ДНУ. Закінчивши технікум за спеціальністю «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж», вона планує (за скороченою програмою навчання) вступити на факультет прикладної математики ДНУ, де продовжить свою освіту за напрямом комп’ютерної чи програмної інженерії. На Дні відкритих дверей дівчина, насамперед, цікавиться кількістю бюджетних місць на обрані спеціальності, хоча й твердо переконана: усе залежить тільки від неї. «Головне, що мені подобається ця галузь знань, вона є затребуваною, і я планую у ній працювати. Визнаю, що мені доведеться постійно розвиватися і працювати над собою, так як на ринку постійно з’являються нові продукти, але мені це надзвичайно цікаво. Можливо, хотіла б іще отримати освіту за будь-якою творчою спеціальністю (вокальна чи танцювальна майстерність, наприклад), але розумію, що технічна професія є більш надійною, а творчістю я завжди зможу займатися як хобі», ¬ розмірковує абітурієнтка.

Відтак, за нашими спостереженнями, інформаційною складовою зустрічі абітурієнти залишися задоволені. І можливо, більшість із них невдовзі стане студентами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара – цього розвинутого багатогалузевого навчального закладу, який нині пропонує якісну підготовку за 67 бакалаврськими напрямами та 87 спеціальностями.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram