Версія для друку

Прес-конференція «Зміни до «Правил прийому до ДНУ ім. О.Гончара» у 2015 році»

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла прес-конференція, присвячена змінам до умов прийому до ВНЗ та змінам до правил прийому в ДНУ у 2015 році. У прес-конференції взяли участь ректор ДНУ, професор Микола Вікторович Поляков та відповідальний секретар Приймальної комісії ДНУ, професор Олександр Васильович Хамініч.

Учасники прес-конференції зупинилися на найсуттєвіших питаннях та змінах у вступній кампанії 2015 року.

Так, ректор Микола Поляков наголосив, що у 2015 році вступники подають сертифікати

зовнішнього незалежного оцінювання, видані лише у 2015 році. Минулі роки приймальні комісії університетів приймали сертифікати ЗНО усіх років. «Ще одним нововведенням є те, що під час подання заяв про участь у конкурсному відборі вступник повинен зазначити у кожній заяві пріоритетність цієї заяви по відношенню до інших поданих ним заяв, – наголосив Микола Вікторович, – при цьому показник пріоритетності 1 означає найвищу пріоритетність. Пріоритетність, визначена вступником в заяві про участь у конкурсі, не може бути змінена протягом вступної кампанії. У випадку, коли вступник рекомендується до зарахування на навчання відповідно до другого власно обраного пріоритету, він втрачає право на участь у подальшому конкурсному відборі на навчання за наступними пріоритетами, при цьому зберігається його право на участь у конкурсі за першим пріоритетом».

«Згідно з новим «Законом про вищу освіту України», який набув чинності з вересня 2014 року, приймальна комісія ДНУ допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти, які подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (або їх копії) з відповідних загальноосвітніх предметів з кількістю балів не нижче 110 з непрофільних конкурсних предметів та не нижче 140 балів з профільних конкурсних предметів, – наголосив відповідальний секретар Приймальної комісії ДНУ Олександр Хамініч. – Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття ступеня бакалавра, конкурсний бал обчислюється шляхом додавання балів сертифіката з конкурсних предметів (балів вступних екзаменів) відповідного рівня, бала за конкурс творчих здібностей (у разі його проведення) та середнього бала документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту, помножених на вагові коефіцієнти, сума, яких дорівнює одиниці».

Ректор ДНУ наголосив, що віднині університети самі визначають перелік сертифікатів ЗНО для вступу на той чи інший напрям, тому абітурієнтам перед тим, як реєструватися для проходження ЗНО необхідно уважно вивчити правила прийому обраних університетів. Адже сертифікати на однакові напрями підготовки в різних ВНЗ можуть бути різними.

Також цього року вперше для визначення конкурсного балу вступників встановлюються вагові коефіцієнти балів сертифікатів ЗНО з конкурсних предметів. Таким чином, університет може надати більшої ваги саме профільним предметам. Ваговий коефіцієнт середнього бала документа про повну середню освіту становить 0.1.

Що стосується п’ятикурсників, то відтепер можна вступати до магістратури на основі ступеня бакалавра, здобутого за іншою спеціальністю, за умови успішного проходження додаткових вступних випробувань з урахуванням середнього бала диплома бакалавра.

Також змінилися терміни вступної кампанії, і буде лише два етапи подання рекомендацій до зарахування. Так, прийом документів для абітурієнтів на ОКР «бакалавр» здійснюватиметься з 10 липня по 1 серпня.

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, мають право на здобуття або продовження здобуття певного освітнього рівня в університеті та у його структурних підрозділах за рахунок коштів державного бюджету з наданням місць у гуртожитках на час навчання.

Отримати детальну інформацію про вступну кампанію-2015 можна на Дні відкритих дверей, який відбудеться у Палаці студентів ДНУ 7 грудня 2014 року о 10:00.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram