Версія для друку

В ДНУ пройшли змагання з військової підготовки

Спортивний комплекс ДНУ спільно зі спортивним комітетом студентів успішно розвивають студентський спорт. Майже кожного тижня проходять нові змагання для молоді. Так, нещодавно пройшли турнір з військової підготовки.

Збереження і зміцнення здоров'я, постійне вдосконалення фізичного, морального, інтелектуального, естетичного виховання особистості, що включають в себе всі види і форми організаційної, цілеспрямованої діяльності, успішно здійснюються університетом. Так, проведення регулярних змагань є гарним прикладом корисної позанавчальної праці з метою надбання життєво важливих фізичних якостей і спортивного вдосконалення студентів.

Фізичне виховання – це процес навчання в інтересах підготовки студентів до активного громадського життя та плідної трудової діяльності. Так, нещодавно пройшли змагання з військової підготовки. Охочих взяти участь у цьому заході було чимало. Мета змагань – військово-патріотичне виховання студентів.

У теплий осінній день хлопці-учасники самі змогли переконатися, що вміння з військової підготовки потребують чималих зусиль та знань. Кожна команда повинна була пройти ряд дистанцій на час. Спочатку проповзти 50 метрів, потім пробігти з «пораненим» на спині 100 метрів до медпункту, де пораненому зроблять перев'язку. Після цього учасники мали синхронно підтягнутися 12 разів, пробігти ще 100 метрів, віджатися 40 разів і якомога швидше добігти до фінішу.

Результати:

1 місце команда ФТФ (фізтех) з результатом 3:49 с;

2 місце команда ЕФ (економ) з результатом 4:53 с;

3 місце команда ХФ (хімфак) з результатом 6:08 с.

Дмитро Ковтун, голова спортивного комітету студентів ДНУ: «Скажу чесно – це було дуже круто. Хлопці самі змогли переконатися, що такі знання та вміння не бувають зайвими. Я впевнений, що це тільки початок таких заходів і надалі ми будемо їх покращувати і більше людей зацікавиться таким видом змагань!»

Надалі зусиллями студентів-активістів та викладачами кафедри фізичного виховання та спорту планується розвивати такий тип змагань. Вітаємо переможців, бажаємо усім учасникам натхнення та нових сил!

Студентка ФСЗМК ДНУ ім. О.Гончара
Валерія Шудрик


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram