Версія для друку

Інноваційні підходи в управлінні вищою школою

У Варшавському університеті розпочався проект “Інноваційний університет та лідерство”, участь у якому беруть науковці, управлінці в освіті з усієї України.

Від Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара участь у проекті бере декан факультету міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Наталія Стукало.

Організаторами проекту є Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, Варшавський університет (факультет Artes Liberales), Фонд досліджень освітньої політики (Київ). Дофінансований проект за кошт державного бюджету Польщі, зокрема Міністерства закордонних справ.

Метою проекту є підготовка лідерів, що мають бажання та здатні впроваджувати інноваційні підходи в управлінні вищою школою і окремими навчальними закладами, орієнтовані на впровадження в українських університетах новітніх освітніх технологій.

Участь у проекті передбачає:

• Курс тренінгів 6-17 жовтня 2014 р. у Варшавському університеті на тему управління та менеджменту у вищій освіті України і Польщі;

• Консультації з провідними експертами у галузі вищої освіти та розроблення проектів у міні-групах для вирішення різних проблемних питань системи вищої освіти України 20-31 жовтня 2014 р. у Варшавському університеті;

• Консультації та дистанційну роботу над міні-проектами (листопад 2014 р. – лютий 2015 р.)

• Підсумковий семінар в Києві (березень 2015 р.)

Проблематика лекцій охоплює такі теми: “Виклики, які стоять перед ВНЗ”, “Вищий навчальний заклад і Міністерство”, “Українські вищі навчальні заклади в контексті нового Закону про вищу освіту”, “Організація вищого навчального закладу”, “Наукова політика в Європі і світі, дослідження і їх фінансування”, “Формулювання стратегії розвитку ВНЗ”, “Організація системи навчання”, “Неетична поведінка у ВНЗ – інструменти і процедури, що дозволяють їм запобігти”, “Інформаційні системи управління ВНЗ”, “Фінансова адміністрація ВНЗ” та ін.

Факультет міжнародної економіки
ДНУ ім. Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram