Версія для друку

«В медицині дрібниць не буває»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара передав Дніпропетровському клінічному військовому госпіталю обладнання і медикаменти, придбані за благодійні внески студентів і викладачів, що склали близько 20 тисяч гривень.

Сьогодні військовий госпіталь працює з двохсотвідсотковим навантаженням, сюди прибувають поранені військовослужбовці із зони АТО з ураженнями середньої важкості. Як зазначив начальник госпіталю Андрій Рильський, левову частку всіх уражень в ході бойових дій, що відбуваються на сході держави, складають саме травматичні ушкодження, переломи кінцівок: відкриті, закриті, вогнепальні. «Тому ультрафіолетові камери та бактерицидні опромінювачі, передані сьогодні університетом, допоможуть оперативніше працювати. В медицині дрібниць не буває, все, що нам передають для лікування поранених, є цінним, необхідним і своєчасним. До нас приїздять фахівці з Києва, Вінниці для надання допомоги пораненим, ми підготували документи на розширення госпіталю, тож заклад стане потужнішим», - наголосив Андрій Семенович.

Придбані університетом три ультрафіолетові камери для зберігання медичного стерильного інструмента, бактерицидні опромінювачі для стерилізації перев’язувального матеріалу, хірургічні шовні матеріали та найнеобхідніші медикаменти для лікування військових, які прибули із зони АТО, були передані до хірургічного відділення шпиталю. Ректор ДНУ Микола Поляков зазначив, що виконує почесне доручення колективу: «У нашому університеті, думаю, кожен відчуває потребу надати допомогу пораненим і тимчасово переселеним із зони АТО. Хтось працює у волонтерському центрі з дітьми, що приїхали з Донецької і Луганської областей, хтось збирає необхідні речі, хтось надає юридичну і психологічну допомогу, збирає кошти на необхідне медичне обладнання, хтось допомагає в госпіталі. Університет уже допоміг шпиталю у проведенні Інтернету для поранених військових, що перебувають у хірургічному відділенні. У списку доброчинних справ викладачів і студентів – матеріальна допомога у придбанні медичних препаратів, волонтерська робота студентів і викладачів у координаційному центрі «Допомога Дніпра», де щоденно працюють біля 25 осіб. Ми координуємо наші зусилля із медиками, владними структурами, що займаються цими питаннями, і намагаємося надавати саме ту допомогу, що сьогодні необхідна, і саме там, де вона потрібна», - наголосив ректор ДНУ.

Нелегку волонтерську роботу координують проректор ДНУ Валентин Іваненко та керівник Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ Зоя Бондаренко. Так, за фінансового сприяння завідувача кафедри соціальної роботи Оксани Осетрової та завдяки небайдужості випускників цієї кафедри придбано 3g роутер для госпіталю, сплачено кілька місяців користування Інтернетом та здійснено підключення та налаштування обладнання.

Сьогодні на лікуванні в Дніпропетровському клінічному військовому госпіталі перебуває близько 160 поранених, після необхідного терміну лікування вони отримають 30-денну відпустку, після якої проходять повторний огляд і, згідно з висновками лікарів, або повертаються до військової частини, або продовжують лікування.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram