Версія для друку

Волонтерський брейкданс

Волонтери Центру соціальних ініціатив і волонтерства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара разом з танцювальною командою з брейкдансу «East Side Bboys» відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в Індустріальному районі нашого міста.

Співпраця волонтерів Центру та відомої за теренами нашої країни танцювальної команди була націлена на дітей, сім’ї яких знаходяться у складних життєвих обставинах, щоб надихнути їх на розвиток власного особистісного потенціалу завдяки танцювальній культурі.

Вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації, що на Тверській, 41 обласного центру, того дня з нетерпінням очікували незвичайних гостей. Їх незвичайність полягала в тому, що вони самі зробили собі гучне ім’я тривалою виснажливою, але творчою роботою, яка із захоплення музикою й танцями переросла у світ професійної кар’єри й бізнесу та досягла значних успіхів.

Навчаємося іншим елементам

Діти прослухали коротку лекцію про зміст Hip-hop культури, її особливості та вплив на життя багатьох людей. Хлопці з команди «East Side Bboys» поділилися власними історіями життя, які вразили усіх присутніх: дітей, волонтерів та педагогів Центру реабілітації, бо свідчили про життєві зміни, які відбулися унаслідок праці над собою і розвитку танцювальних навичок. Показали елементи запального танцю, супроводжували їх цікавим коментуванням. Невелика зала стала нібито ареною для виступу професіоналів з міжнародним визнанням, учасників телевізійних проектів.

Ой, не так просто брейкувати

Фінальною частиною візиту став майстер-клас, проведений учасниками танцювального колективу, у якому взяли участь бажаючі з числа вихованців реабілітаційного центру та студентів-волонтерів університету. Завдяки представленому заняттю у формі майстер-класу учасники зрозуміли, наскільки фізично нелегким є брейкданс, але можливим – за умови копіткої і наполегливої щоденної роботи. Тренери танцю підкреслили, що цього можна досягти, маючи вмотивований підхід до оволодіння практичними навичками шляхом постійних тренувань і виконання цієї роботи з насолодою.

Діти Центру соціально-психологічної реабілітації були задоволені приїздом волонтерів та танцювальної команди і домовилися про наступну зустріч, під час якої вони зможуть переглянути відеофільми про історію розвитку Hip-hop культури та більше потренуватися з міжнародними чемпіонами.

У брейкдансі є елементи гопака. Вчимося

Волонтери Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ будуть ще планувати подібні зустрічі з успішними у своїй справі людьми для дітей не тільки Центру соціально-психологічної реабілітації, а й для інших навчально-виховних закладів міста, де перебувають діти-сироти та діти, які залишилися без батьківського піклування, щоб у них була можливість побачити життєві приклади, які зможуть надихнути на досягнення власної мети.

Ідея організації зустрічі належала майбутньому психологу, студенту Дмитру Головку, який доклав певних зусиль для того, щоб ця мрія стала реальністю. І ми переконалися у цьому насправді: настрій як дітей, так і студентів волонтерського об’єднання, які представляли факультети психології, суспільних наук і міжнародних відносин, а також юридичний, був піднесений, радісний.

Загальне фото

Переможиця минулорічного обласного конкурсу «Студент року» у номінації «Волонтер року» студентка 4 курсу факультету психології Дар’я Оніщенко теж стала учасницею цього танцювального заняття, а потім нам щиро зізналась, що отримала позитивні емоції, й підкреслила, що ця спільна справа, яку креативно творять усі суб’єкти педагогічного впливу, є напрочуд ефективною і неперевершеною. Використаний метод виховання є дієвим і результативним, бо має особистісно-орієнтовану спрямованість на дитину, якою опікуємося ми разом. А ще – цей метод є принадним і сучасним. Дотичними до висловлювань волонтерки Дарії Оніщенко були і думки психолога закладу, випускника факультету психології нашого університету, Олега Валентиновича Прокопенка. Він радів так само, як і його вихованці, адже не часто можна бачити міжнародних чемпіонів з брейкдансингу, які представляли різні куточки нашої України – Запоріжжя, Донецьк, Дніпропетровськ, у себе в гостях, та ще й з такою пізнавальною навчально-просвітницькою місією й позитивним мисленням. А голова ради студентів юридичного факультету Олександр Мірошніченко, який був присутній зі студентами на майстер-класі з участю команди «East Side Bboys», підтримав ідею волонтерів щодо подальших дружніх зустрічей з вихованцями центру реабілітації та проведення змістовних заходів для них і студентської молоді.

З.П. Бондаренко, Володимир Івахненко,
Центр соціальних ініціатив і волонтерства
ДНУ імені Олеся Гончара,
Фото Дарії Оніщенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram