Версія для друку

Під ритми віденського вальсу

В університетів теж бувають іменини. І відзначати вони їх можуть гучно і яскраво. Так, цієї осені 93 роки виповнилося старійшині в галузі освіти і науки регіону - Дніпропетровському національному університету імені Олеся Гончара.

З 2007 року свій День народження університет відзначає балом у Палаці студентів ДНУ. Ця традиція, започаткована у рік відкриття Катеринославського університету (1918), за радянських часів не знайшла широкої підтримки. «І ось уже кілька років нам дуже приємно відроджувати університетський бал, - говорить ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков. – Хочу привітати наших випускників усіх років, науковців, студентів з черговим Днем народження Альма матер. Це не робоча зустріч, а свято, під час якого ми згадуємо добрі справи, виконані нами за останній рік. Із задоволенням відзначаю, що студенти нас радують результатами і в навчанні, про що свідчать численні перемоги в міжнародних та всеукраїнських олімпіадах, і в спорті, і художній самодіяльності. Ми пишаємося тим, що в університеті помолодшав вік кандидатів наук, успішно цього року захищаються докторські дисертації: цьогорічні здобутки - 16 докторських і 70 кандидатських робіт. Ми пишаємося тим, що наші наукові школи здобувають світове визнання і підтверджують його щорічно кількістю наукових публікацій у рейтингових виданнях. Приємно, що на рівні Міністерства освіти і науки, молоді та спорту під час обговорення різних програм, наприклад, Закону про освіту, враховуються й наші пропозиції. Бажаю університету залишатися завжди молодим і сучасним, а всім студентам, викладачам, співробітникам завжди пишатися минулими досягненнями Альма матер і мати невгасиме бажання тут вчитися і працювати!»

Зазвичай на іменинах згадують достоїнства винуватця свята. Для університету – це його найуспішніші працівники та студенти, які своєю сумлінною працею примножують авторитет навчального закладу. Цього року почесне звання «Заслужений професор Дніпропетровського національного університету» отримали професори: кафедри вірусології та мікробіології - Олександр Миколайович Вінниченко; кафедри педагогічної та вікової психології - Елеонора Львівна Носенко; кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства - Анатолій Григорович Болебрух.

«Заслужені викладачі ДНУ» - доцент кафедри обчислювальної математики і математичної кібернетики Лідія Трохимівна Бойко; доцент кафедри харчових технологій Світлана Олександрівна Хмеловська; доцент кафедри менеджменту та туризму Жанна Михайлівна Чабаненко.

Звання «Заслуженого працівника ДНУ» здобула математик І категорії кафедри математичного аналізу і теорії функцій Надія Григорівна Кобець.

Свої перші нагороди у стінах Альма матер – стипендії Вченої ради ДНУ ім. О. Гончара, стипендії імені В. І. Моссаковського та С. М. Конюхова отримали і найкращі студенти Дніпропетровського національного університету.

Від наукових здобутків перейшли до розваг і безпосередньо до танцювальної частини святкового вечора. Дружній університетській родині подарували свої яскраві виступи творчі колективи Палацу студентів, стипендіати вправно кружляли у вальсі зі своїми деканами й проректорами університету. До уваги глядачів були запропоновані три майcтер-класи від керівників колективів Палацу студентів: бальний танок від керівника танцспортклубу «Ритм» Катерини Лепескіної, сучасний святковий український танок від володарки призу за «Кращу жіночу роль» на театральних фестивалях «Рампа» і «Театральна легенда-2011» Наталі Сириці та сучасний танок від керівника Театру танцю «La Vie» Сергія Бормотова. Після показу колекції вечірнього вбрання у виконанні чарівних фіналісток «Міс ДНУ та містер ДНУ-2011» святковий торт до Дня народження університету став фінальним акордом вечора.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram