Версія для друку

Ефективне спілкування – важлива частина медичного супроводу

Ветерани та поранені є одним із найбільших контингентів сучасних пацієнтів лікувальних та реабілітаційних закладів. Вони мають незвичний життєвий досвід, який вимагає від медичних працівників володіння навичками побудови особливої комунікації. Для створення пацієнт-орієнтованого середовища потрібно виявляти не лише звичні для медиків емпатію та впевненість у тому, що з їхнім пацієнтом все буде добре, але і створювати умови для зниження рівня стресу, профілактики та за необхідності вирішення конфліктів. Навички спілкування відіграють у цьому важливу роль.

Тож викладачі та студенти факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара нещодавно долучилися до комунікаційного тренінгу «Лікар & Ветеран», розробленого фахівцями Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI у співпраці з нідерландським фондом Vastenactie.

Тренерки – Тетяна Кузьменко та Ірина Пашкевич – фахово презентували схеми вибудовування спілкування з ветеранами, пораненими та їхніми родинами. Окремо надавалася інформація про основні комунікаційні інструменти та особливості їх використання для спілкування в умовах взаємної поваги; представлені можливі підходи до комунікації залежно від потреби, травми та статусу пацієнта; розкриті механізми, які можна застосувати для зниження рівня стресу і формування довіри; обговорені правила спілкування, доречні та недоречні дії та фрази.

Тренінг пройшли понад 30 учасників від факультету. Це викладачі та здобувачі вищої освіти за спеціальностями 223 Медсестринство, 227 Терапія та реабілітація, яким набуті знання знадобляться у роботі та під час проходження практики у лікувальних і реабілітаційних закладах. Також до тренінгу долучилися представники спеціальності 231 Соціальна робота, випускники якої супроводжуватимуть ветеранів у громаді.

Учасники висловлюють щиру вдячність тренеркам та організаторам за можливість долучитися до заходу та надані корисні знання, які неодмінно знадобляться у розбудові дружнього до пацієнта медичного простору.

В.о. декана факультету медичних технологій діагностики
та реабілітації
Ольга Воронкова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram