Версія для друку

Фінал конкурсу бізнес-проєктів Школи економічного мислення

18 квітня відбувся захист бізнес-ідей учасників регіональної Школи економічного мислення (ШЕМ), в якому взяли участь школярі Томаківського ліцею №1, ЗЗСО «Солонянський ліцей», Дніпровського ліцею №54, Дніпровського ліцею №139. Головою журі конкурсу виступила деканеса факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара професорка Тетяна Гринько, членами журі – професорка Тетяна Яровенко та доцентка Тетяна Смирнова. координатором зустрічі – заступниця декана Ольга Пащенко.

Зустріч відкрила деканеса Тетяна Гринько, яка зазначила, що участь у регіональній Школі економічного мислення – це можливість для школярів дізнатися про ключові аспекти діяльності сучасного фахівця у сфері економіки, побажавши їм успіхів у презентації розроблених ідей.

Школа економічного мислення була започаткована у 2021 році для учнів старших класів відповідно до програми науково-дослідної роботи за темою «Створення регіональної моделі інноваційної профорієнтації на засадах соціального партнерства (Школа-економіка)» за підтримки Центру компетенцій Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Лекції за програмою Школи проходили протягом двох місяців, де школярі дізналися, як працює міжнародна економіка, як вести власний бізнес та створити стартап, про сучасні оподаткування та облік, роль фінансових відносин в економічній системі держави, «секретні матеріали» туристичного бізнесу, а також пройшли курс «Школа лідерства» і взяли участь у діловій грі «Корабельна аварія». Крім того, щомісяця відбувалися зустрічі учасників ШЕМ із менторами – викладачами економіки ДНУ щодо розробки власних бізнес-проєктів.

За результатами конкурсу 25 квітня відбулося урочисте нагородження переможців та учасників Школи економічного мислення. Зокрема, сертифікатами переможців були нагороджені учні Дніпровського ліцею №54 Микита Сотніков, Кирило Каюмов та Семен Леодамський (керівниця – Наталія Володимирівна Боката), учень Томаківського ліцею №1 Ярослав Арушенок (керівникця – Наталія Миколаївна Федак), учениця ЗЗСО «Солонянський ліцей» Марина Лаврик, учениця Дніпровського ліцею №54 Мілана Гірман та учениця Дніпровського ліцею №139 Христина Руденко (керівниця – Ілона Євгенівна Семенча).

Учасники ШЕМ висловили подяку за можливість прослухати цікаві та пізнавальні курси й долучитися до розробки бізнес-проєктів. Виконавча директорка Центру компетенцій ФОРД Оксана Бутурліна зазначила, що на фінальному етапі роботи Школи школярі представляють все більше цікавих та креативних ідей.

Деканеса факультету економіки професорка Тетяна Гринько оголосила та привітала переможців, зазначивши, що представлені проєкти були актуальними та перспективними. Тетяна Валеріївна побажала старшокласникам натхнення та успіхів у реалізації представлених ідей і запросила їх до участі у наступній сесії Школи економічного мислення.

Хочемо подякувати директорці Центру компетенцій ФОРД Оксані Бутурліній за організацію Школи економічного мислення та плідну працю заради майбутнього нашої країни.

Доцентка кафедри міжнародної
економіки і світових фінансів
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram