Версія для друку

DNU_Meetup: ІT, інженерні факультети

20 квітня у продовження серії відкритих зустрічей з абітурієнтами в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся черговий DNU_Meetup. Цього разу свої освітні можливості майбутнім вступникам представляли чотири IT та інженерні факультети ДНУ: прикладної математики та інформаційних технологій, фізики, електроніки та комп'ютерних систем, фізико-технічний, механіко-математичний.

На знайомство з освітнім потенціалом технічних факультетів Дніпровського національного університету завітало чимало абітурієнтів, які вбачають майбутнє України за інженерією, розвитком програмування та телекомунікацій.

Зацікавлених школярів зустрічали викладачі та студенти, готові поділитися інформацією про особливості навчання за технічними спеціальностями й продемонструвати власні практичні напрацювання. Так, на спеціально облаштованих локаціях юні гості університету не лише більше дізналися про навчальні пропозиції ДНУ технічного спрямування, а й оглянули реальні апаратні розробки та програмні продукти, виконані студентами під керівництвом старших менторів. Кожен із потенційних вступників тут міг задовольнити свій інтерес! Адже наш Дніпровський національний університет наразі пропонує абітурієнтам 30 освітніх програм за 25 інженерними спеціальностями. Тож будь-хто з випускників, які мріють розбудовувати цифрову державу, прагнуть долучитися до кіберзахисту або ж створювати надсучасну оборонну техніку для рідної країни, у нашому університеті має можливість обрати своє!

Докладно з усіма актуальними освітніми програмами, спрямованими на зміцнення обороноздатності та розвитку України у повоєнний час, старшокласників знайомив і ректор університету Сергій Оковитий. Також на спілкування з абітурієнтами на ці теми завітали партнери і стейкхолдери ДНУ – представники ГС «IT Dnipro Community» та волонтерського руху Школа аеророзвідки «Довжик». Так, перед школярами виступив СЕО IT Dnipro Community Євген Гостіщев, який розповів про довготривалу співпрацю нашого університету зі спілкою, до якої сьогодні входять близько 50 провідних ІТ-компаній. Від очільника IT Dnipro Community учасники DNU_Meetup також почули про перспективи розвитку та сучасні аналітичні дослідження IT-галузі, а також освітні ініціативи для студентів, проєкти та власні military-tech розробки IT Dnipro Community.

Про перспективи розвитку новітніх технологій в Україні та спектр їхнього застосування у післявоєнний час (зокрема в агропромисловості, екологічному моніторингу тощо) абітурієнтам також розповіли представники волонтерського навчального проєкту Школа аеророзвідки «Довжик». Зазначимо, що Дніпровський національний університет пропонує дві спеціальності, де майбутні студенти зможуть опанувати технологію БпЛА. Це спеціальності: 113 Прикладна математика (ОП «Комп’ютерний інжиніринг безпілотних літальних апаратів і комплексів») на механіко-математичному факультеті та 134 Авіаційна та ракетно-космічна техніка (ОП «Проєктування, виробництво і експлуатація безпілотних систем і комплексів») на фізико-технічному факультеті.

Детально про те, як успішно подолати всі етапи вступної кампанії та стати студентом цих та інших технічних спеціальностей Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара потенційним вступникам на зустрічі розповів відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Кобченко.

Уже чекаємо на багатьох розумних й амбітних вступників, які оберуть для навчання ІТ та інженерні факультети ДНУ, щоби своєю кваліфікацією зміцнити і захистити рідну Україну!

А тих абітурієнтів, хто цікавиться соціально-поведінковими науками, запрошуємо 27 квітня 2024 року о 10:00 відвідати наступний DNU_Meetup. Свій освітній потенціал там представлятимуть: факультет психології та спеціальної освіти, факультет економіки та юридичний факультет ДНУ.

До зустрічі!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram