Версія для друку

Семінар із Big Data для розвитку потенціалу ДНУ

18 квітня представники Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара взяли участь у партнерському семінарі «Big Data для бізнесу» від провідної телеком-компанії Vodafone Україна.

До актуального інформативного заходу від університету долучилися: завідувачка кафедри кібербезпеки та комп’ютерно-інтегрованих технологій фізико-технічного факультету кандидатка технічних наук, доцентка Світлана Клименко; в.о. завідувача кафедри комп'ютерних наук та інформаційних технологій факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем кандидат технічних наук доцент Володимир Герасімов; керівниця ІАА «УНІ-прес» кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка факультету систем і засобів масової комунікації Алла Бахметьєва.

Запропонований Vodafone семінар «Big Data для бізнесу» – це змістовна лекція про використання сучасних технологій та аналітики даних для різних галузей: від реалізації великих соціальних проєктів разом із державними інституціями до запобігання шахрайству із антифрод-продуктами для фінансових організацій.

Зокрема, про можливості аналітики Big Data для різних напрямів розповідали директор Кластера B2B Схід Сергій Терзі та керівниця Vodafone Big Data Team Ганна Дьяконова. За часів активних бойових дій протягом 2022-2024 років компанія Vodafone розширила 4G-мережу на 40% порівняно з 2021 роком, інвестувавши більше 9 млрд грн у 4G-покриття населення.

Зацікавленій аудиторії спікери представили приклади сучасних кейсів, успішно реалізованих за допомогою аналітики Big Data. А саме: використання Big Data для аналітики, оптимізації бізнесу, таргетованої та тригерної реклами; використання геофункціоналу для ІоТ, а ще – перспективи розвитку галузей використання сучасних стандартів звʼязку (таких як NB-IoT із низьким енергоспоживанням).

Не втомлюємося шукати нові можливості для наших студентів та нових партнерів для розвитку Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара! Адже сталий розвиток Vodafone, інвестиції в інноваційні технології, фінансування соціальних програм та благодійних ініціатив – це широкий вибір для працевлаштування наших студентів і випускників та цікаві освітні можливості.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram