Версія для друку

DNU_Meetup для абітурієнтів: гуманітарні факультети

У першу суботу квітня Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара запросив майбутніх вступників на презентацію гуманітарних факультетів. У першому весняному DNU_Meetup представлялися чотири факультети: історичний; української й іноземної філології та мистецтвознавства; суспільних наук і міжнародних відносин; систем і засобів масової комунікації.

День відкритих дверей проходив наживо у головному корпусі. Тож для особистого знайомства з освітнім потенціалом гуманітарних факультетів ДНУ завітали понад 50 допитливих абітурієнтів та їхніх батьків. Чимало з цих потенційних вступників-гуманітаріїв прибули до нас не лише з Дніпра, а й із різних міст області.

На зацікавлених гостей вже чекали яскраві інформаційні локації, де студенти та викладачі презентували наявні спеціальності. Абітурієнти разом із батьками активно поспілкувалися з представниками факультетів та отримали відповіді на всі запитання щодо особливостей навчання за бажаною освітньою програмою.

Абітурієнтка Дарина з дніпровського ліцею №134 зацікавилася креативною локацією історичного факультету, де поспілкувалася з представниками кафедри географії та оглянула експозицію підручникової літератури й гео-інформаційних систем:

З усіх навчальних предметів я найбільше люблю географію, адже зажди прагну дізнаватися щось нове про те, що нас оточує, – пояснила свій вибір дівчина.

Валентина, абітурієнтка із Кривого Рогу, вже точно визначилася, що вступатиме на факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства:

Мені цікаво, як все відбувається в ДНУ, тому я сьогодні тут. Зараз ознайомлююся зі спеціальностями філологічного факультету. Багатий вибір мов: французька, німецька, інші – тож я ще обираю.

А ось родина іншої абітурієнтки упевнено обирає для доньки напрям «Східні мови та літератури (переклад включно)»:

Віддаємо перевагу саме японській мові, тому це актуально, навіть сьогодні, у цей воєнний час. Загалом, за співпрацею України з Японією ми вбачаємо хороші перспективи.

Ще більше про те, що пропонує своїм вступникам Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, абітурієнти обговорили на зустрічі з ректором Сергієм Оковитим та відповідальним секретарем приймальної комісії Андрієм Кобченком.

Ректор, зокрема, представив найбільш затребувані серед абітурієнтів та на ринку праці спеціальності, а також нові освітні програми, розроблені в університеті задля зміцнення обороноздатності та розвитку України у повоєнний час. Сергій Іванович також розповів про широкі можливості міжнародних академічних програм та стипендіальну підтримку студентів від іноземних партнерів ДНУ. Докладно зупинився і на ще одній перевазі навчання у Дніпровському національному університеті – перспективах працевлаштування випускників у топових роботодавців регіону завдяки університетській програмі «Перше робоче місце». Ця системна програма не лише допомагає молоді віднайти своє професійне покликання, а й забезпечує безперервний процес набуття нових знань та саморозвитку. Спрямована на результативну роботу університету та факультетів зі стейкхолдерами, програма «Перше робоче місце» надає студентству можливість поєднувати навчання в ДНУ з опануванням навичок майбутньої професії через елементи дуальної освіти.

А от про те, як успішно стати студентом одного з гуманітарних факультетів Дніпровського національного університету, майбутнім абітурієнтам та їхнім батькам розповідав відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Кобченко. Андрій Андрійович ознайомив із нововведеннями вступної кампанії-2024 і надав рекомендації щодо обрання 4-го предмету для складання НМТ та порадив старшокласникам безкоштовні платформи для оцінювання знань та вдалої підготовки для вступу.

Подібні ознайомлювальні зустрічі у стилі DNU_Meetup на абітурієнтів чекатимуть протягом усього квітня. Щосуботи власні освітні можливості потенційним вступниками представлятимуть й інші групи факультетів нашого класичного університету:

13 квітня 2024 року о 10:00 – природничі факультети:

Біолого-екологічний факультет

Факультет медичних технологій діагностики і реабілітації

Хімічний факультет

20 квітня 2024 року о 10:00 – ІТ, інженерні факультети:

Факультет прикладної математики

Факультет фізики, електроніки та комп'ютерних систем

Фізико-технічний факультет

Механіко-математичний факультет

27 квітня 2024 року о 10:00 – соціально-поведінкові:

Факультет психології та спеціальної освіти

Факультет економіки

Юридичний факультет

Чекаємо на нові зустрічі з вами!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram