Версія для друку

Маркетингові та підприємницькі навички для побудови системи стійкості

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відвідав керівник проєктів з глобальної безпеки та стійкості, керівник Програми MBA з внутрішньої безпеки Державного Університету Сан-Дієго (США) доктор Марк Х. Сігел.

Програма перебування в ДНУ професора Сігела була досить насиченою: зустріч з ректором професором Сергієм Оковитим, лекція для студентів ДНУ з управління ризиками в міжнародних торгівлі та бізнесі, зустріч з науковцями факультету економіки, обговорення з проректорами університету напрямів співпраці між ДНУ та Консорціумом закладів вищої освіти України, Молдови та Державного університету Сан-Дієго. Візит відбувся за ініціативи факультету економіки в рамках роботи Консорціуму.

Під час зустрічі ректор Сергій Оковитий коротко ознайомив американського колегу зі структурою університету, найпопулярнішими освітніми напрямами, науковими школами і проєктами, які фінансуються державою, розповів про основні програми, за якими ДНУ співпрацює із закордонними університетами. Разом із в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Віктором Гассо та деканесою факультету економіки Тетяною Гринько та доктором Сігелом обговорили важливість розвитку співпраці з потенційними донорами та партнерами для забезпечення ресурсами різних напрямів діяльності відповідно до потреб ДНУ.

Візит відбувся за ініціативи факультету економіки в рамках консорціуму закладів вищої освіти України, Молдови та Державного університету Сан-Дієго.

- В університетах Молдови й України я постійно наголошую: ви маєте чудові технології, унікальні продукти, але ви не вмієте застосовувати маркетингові та підприємницькі навички для просування цих технологій провідним європейським і світовим компаніям, - зазначив Марк Х. Сігел. Зустрічаючись зі студентами, я розповідаю успішні кейси із практики американських університетів, залучених у великий бізнес, про провідні компанії, які починалися із хорошої ідеї, про колапси в американській економіці та шляхи їх подолання. А також розказую про досвід Державного університету Сан-Дієго, адже Сан-Дієго, Сан-Франциско і Бостон – три хайтек-вершини в США. В ході свого курсу я підкреслюю, що дуже важливо поєднувати дослідницьку роботу, наукові ідеї з практикою та комерціалізацією.

Наступна зустріч відбулася на факультеті економіки ДНУ. Протягом візиту обговорювались питання щодо сумісної реалізації наукових та освітніх проєктів, можливості підтримки науковців та студентів, а також напрямки розвитку українського бізнесу у після воєнний період. З особливою цікавістю доктор Марк Сігел оглянув кімнату наукових здобутків факультету економіки, ознайомився з його історією, був вражений портретною галереєю нобелевських лауреатів з економіки, відзначив важливість розвитку StartUp-руху серед студентів під час відвідування школи StartUp EcoSystem Dnipro. Після захоплюючої екскурсії факультетом економіки доктор Марк Сігел взяв участь у відкритті Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Сучасні тенденції в розвитку банківської системи та фінансових ринків України».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram