Версія для друку

Поєднання зусиль для відновлення українців і України

«Мечникова» для всіх дніпрян – символ невтомної високопрофесійної праці 24/7. Уже 10 років в цих стінах точиться війна зі смертю за кожного пораненого захисника, адже до них привозять найважчих… І вони рятують, стабілізують, а віднедавна – реабілітують поранених за найсучаснішими методиками. Протягом воєнних років в стінах лікарні перелито більше 15 тон крові, і, за свідченнями медиків, донори із лав студентства ДНУ – одна із найчисельніших благодійних спільнот.

Підписання угоди між Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара і Дніпропетровською обласною клінічною лікарнею імені І. Мечникова відкриває для наших студентів факультету медичних технологій діагностики та реабілітації можливості проходити практичну підготовку на такій потужній клінічній базі та слухати лекції, семінари, майстеркласи від провідних лікарів. Під час наради в лікарні очільники двох установ та завідувачі відділень лікарні говорили про напрями, актуальні для розвитку, та свої очікування від співпраці.

- Найперше хочу подякувати за вашу наполегливу працю, порятунок, лікування й відновлення наших поранених захисників, що стало вашою надважливою місією додатково до лікування цивільного населення.

Хочу зауважити, що медичний факультет був одним із перших чотирьох факультетів при заснуванні нашого університету в 1918 році, тому медичний напрям для нас не новий. Сьогодні факультет медичних технологій діагностики та реабілітації ДНУ готує фахівців за кількома спеціальностями медичної галузі: медсестринство; технології медичної діагностики та лікування; фізична терапія, ерготерапія; громадське здоров’я.

Хочу наголосити, що в нашому класичному університеті є потужні наукові школи з хімії, біології, фізики, психології, то ми можемо розвивати й міждисциплінарні напрями в наукових дослідженнях, які потім будуть впроваджені в медичну практику, - наголосив ректор доктор хімічних наук Сергій Оковитий.

Основні плани щодо співробітництва окреслив генеральний директор обласної клінічної лікарні доктор медичних наук, Почесний доктор ДНУ Сергій Риженко:

- Ми добре знаємо і поважаємо колектив Дніпровського національного університету. Для нас важливо об’єднати зусилля і в практичній та теоретичній підготовці студентів медичних напрямів, і в наукових дослідженнях, і в розвитку сучасних високотехнологічних методів, щоби розвивати знаний «дніпровський маршрут», який завжди вважався одним із найкращих.

Новітні практики в реабілітації, лабораторних дослідженнях будемо із задоволенням демонструвати студентам. Наша лікарня – це потужний колектив фахівців вищої кваліфікації, кожен другий має науковий ступінь кандидата чи доктора наук, у нас немає плинності кадрів, але ми завжди раді молодим фахівцям.

Поєднання зусиль двох потужних колективів – то не арифметичне додавання потенціалів, а синергія для відновлення і розвитку України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram