Версія для друку

Реабілітаційна медицина = новітні технології + поклик серця

Роботу із маленькими пацієнтами в сучасному медичному закладі в складі професійної команди «з порогу» запропонувала студентам факультету медичних технологій діагностики та реабілітації ДНУ очільниця міської дитячої клінічної лікарні Вікторія Кулик.

Студенти, які опановують у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара спеціальності 223 Медсестринство, 224 Технології медичної діагностики та лікування, 227 Фізична терапія, ерготерапія та 229 Громадське здоров’я, протягом відвідування медзакладу ознайомилися із сучасним оснащенням та новітніми практиками лікування когнітивних порушень та емоційних розладів.

Лікарка фізичної та реабілітаційної медицини Олеся Уварова ознайомила майбутніх колег з особливостями устаткування різних кабінетів та методикою його використання для досягнення SMART-цілей у реабілітації маленьких пацієнтів. У залі ерготерапії, до прикладу, фахівці займаються розвитком дрібної моторики, навичок самообслуговування у дітей, у кабінеті фізичної терапії за допомогою системи «Павук» здійснюється навантаження опорно-рухового апарату для нормалізації тонусу м’язів та збільшення їхньої сили, покращення та розвитку координації рухів.

-Те, що студенти вивчали на лекціях за підручниками і навчальними фаховими матеріалами, вони змогли не тільки побачити, а й спостерігати, як це застосовується в процесі реабілітаційних практик, – говорить в.о. декана факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Ольга Воронкова. – ДНУ і наш факультет зараз активно розширює клінічні бази для практики та подальшого працевлаштування наших студентів, і ми бачимо велику зацікавленість лікарень у партнерстві з університетом.

Дуже зацікавили студентів методи інтерактивної ерготерапії, де діти відпрацьовують певні вправи для опорно-рухового апарату за допомогою компʼютерних ігор через спроби забити віртуальний мʼяч, зловити метеликів чи зібрати речі.

-Ми готові не тільки дослухатися до ідей наших молодих колег, а й удосконалюватися й зростати разом із ними. Наша лікарня унікальна для регіону, ми залучаємося до програми Олени Зеленської зі створення безбарʼєрних просторів та підтримки ментального здоровʼя населення, адже під час терапії доводиться працювати не тільки з дітьми, а й з батьками, – підкреслює Вікторія Кулик

Ректор ДНУ професор Сергій Оковитий подякував лікарям за чудове знайомство з клінічною базою практики і розповів студентам про плани з відкриття магістратури:

-Я дякую вам, що ви обрали таку шляхетну і важливу для України професію, адже ми всі розуміємо, що і зараз, і після війни ваша професія буде дуже потрібна українцям. Сьогодні факультет та університет працює над відкриттям магістратури, щоб ви після бакалаврату змогли продовжити навчання в ДНУ і прийшли працювати в цю та інші лікарні кваліфікованими фахівцями, – сказав Сергій Іванович.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram