Версія для друку

Консультація з творчого конкурсу

9 березня для абітурієнтів, які планують складати творчий конкурс для вступу до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, провели консультацію з представниками факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства і приймальної комісії.

У суботу на зустріч, яка проходила у змішаному форматі (онлайн-трансляція заходу, що відбувався наживо у 1 корпусі ДНУ), завітали понад 50 відвідувачів. Близько 30 абітурієнтів та їхніх батьків відкрито поспілкувалися із завідувачем кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ доцентом Віктором Корсунським та відповідальним секретарем приймальної комісії ДНУ Андрієм Кобченком.

Під час консультації присутні докладно дізналися про творчий конкурс як форму вступного випробування та особливості його складання у 2024 році.

Найперше, Віктор Корсунський представив потенційним вступникам кафедру образотворчого мистецтва та дизайну та освітні програми, вступ на які традиційно пропонує ДНУ:

  • «Дизайн» (спеціальність 022 Дизайн (022.01 Графічний дизайн));
  • «Образотворче та декоративне мистецтво» (спеціальність 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація).

Завідувач кафедри також докладно розповів і про відкриті можливості професійного зростання випускників кафедри. Говорячи про фахову підготовку майбутніх вступників для складання творчого конкурсу в ДНУ, Віктор Олексійович детально проінформував про умови проходження творчого випробування та критерії оцінювання конкурсних лінійно-конструктивних рисунків й живопису. Для наочності у залі, де відбувалася консультація, абітурієнти могли переглянути відповідну відеопрезентацію та зразки конкурсних робіт минулих років.

Вступники, зокрема, ознайомилися з процедурою проводження творчого конкурсу:

- організаційні моменти (час виконання творчого випробування та матеріали, що можуть використовуватися);

- особливості створення конкурсних робіт (формальна композиція, художні техніки і стилі виконання).

Про інші важливі питання для зарахування у лави студентів творчих спеціальностей ДНУ абітурієнти почули від Андрія Кобченка, який розповів про особливості вступної кампанії-2024:

- порядок вступу і вимоги до подання заяв;

- актуальна програма творчого конкурсу та спеціальні вимоги.

Окрема увага фіксувалася на умовах вступу на творчі спеціальності, що зазнали змін порівняно з попередніми роками.

Основною зміною є запровадження обов’язкового складання Національного мультипредметного тесту, реєстрація на який розпочнеться вже 14 березня 2024 року. Тобто цьогоріч загальний конкурсний бал вступника лише на 60 % складатиметься із результату творчих випробувань, не менш важливою буде і його предметна підготовка, – наголосив Андрій Андрійович. Також фахівець приймальної комісії підкреслив: творчий конкурс 2024 року організований у два етапи (малюнок і живопис), обидва іспити відбуваються в один день.

Попередньо творчий конкурс проводитиметься в межах одного дня. Зокрема, на створення лінійно-композиційного рисунка вступникові відводиметься 2 години, а на створення живописної композиції – 3 години. Такий формат видається найбільш доцільним як зважаючи на безпекову ситуацію в країні, так для безпосередньої зручності абітурієнтів.

Наприкінці зустрічі потенційні вступники мали змогу додатково поспілкуватися зі студентами та викладачами кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ та особисто дізнатися у них враження від навчання й розпитати про кар’єрні перспективи.

Більше про консультацію для успішного складання творчого конкурсу в ДНУ можна дізнатися зі стриму:

https://www.instagram.com/reel/C4SYvZ7NvvV/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram