Версія для друку

Віртуальна книжкова виставка до 105-річчя ДНУ

Наукова бібліотека підготувала віртуальну виставку «ДНУ імені Олеся Гончара – цитадель науки України», яка складається з чотирьох розділів:

I. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара: історія і сьогодення.

II. Факультети ДНУ.

III. Ректори і професори ДНУ.

IV. Споруди ДНУ.

Кожний розділ супроводжується цитатами та анотаціями, які ілюструють зміст розділу. Всього відібрано 25 видань, які присвячені історії нашої Аlma mater і видані до різних ювілеїв університету. Переважна більшість видань підготовлена до 100-річного ювілею університету і містить внесок кожного факультету і підрозділу у сучасний розвиток освітнього процесу. Приділено увагу і першим виданням з історії університетської родини. У третьому розділі представлені видання, присвячені корифеям ректорського та професорського складу, чий професіоналізм, інтелектуальний потенціал, цілеспрямована й наполеглива праця стали фундаментом високого авторитету університету. Четвертий розділ містить інформацію про архітектурні «перлини» ДНУ, якими є навчально-адміністративний корпус №1, Наукова бібліотека, Палац культури студентів, Ботанічний сад, Палац спорту, науково-навчальний комплекс «Акваріум». Привертає увагу цікаво оформлена серія невеликих за форматом, але дуже змістовних книг, виданих до 85-ї річниці університету - «Сторінки історії» і перше видання історії Дніпропетровського університету 1993 року.

Виставка ілюстрована кольоровими світлинами видань і має на меті, зокрема, познайомити студентів зі славетною історією університету, його видатними вченими та науковими досягненнями.

Запрошуємо ознайомитися з матеріалами виставки за посиланням: http://library.dnu.dp.ua/virtdnu2023.html

Марина Заріпова,
завідувачка сектору НБ ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram