Версія для друку

Вебінари з Карловим університетом: 150 науково-педагогічних працівників ДНУ опанували навички роботи з платформою Moodle

Низка тренінгів для викладачів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася в рамках «Проєкту підтримки для поліпшення якості навчання, досліджень та міжнародної діяльності в ДНУ» у співпраці з Карловим університетом (м. Прага, Чеська Республіка) та за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Під час проведення воркшопів фахівці нашого університету дізналися про практичні аспекти використання платформи Moodle і навіть потренувалися створювати власні курси та їх компоненти на сайті Карлового університету.

Корисно було отримати інформацію щодо просування інструментів Open Science та Open Data для проведення наукової роботи і обговорити досвід підготовки та подання проєктів за програмами Erasmus+ та Horizon Europe, покроково розібрати успішні кейси та приклади їх реалізації. Слухачі також дізналися про ширші можливості співпраці з колегами з Карлового університету, оцінили роль диджиталізованої університетської бібліотеки в навчальному процесі, дізналися про практику використання штучного інтелекту, порівняли досвід подання, перевірки та оприлюднення студентських робіт та багато іншого. Усі ці навички допоможуть і надалі забезпечувати якісний процес дистанційного навчання в умовах війни в Україні.

Система управління навчанням Moodle на сьогодні – не просто одна із платформ, яку використовують для якісної організації навчального процесу, а й дієвий інструмент для адміністрування внутрішньої роботи закладу освіти та налагодження міжнародних зв’язків. Як відкрита (Open Source) система, Moodle створює можливості для об’єднання в одному динамічному середовищі викладачів, студентів, керівників ЗВО та міжнародних партнерів з інших закладів освіти Європи. Тут зручно розробляти онлайн-курси, створювати власний персоналізований простір, комунікувати та здійснювати підтримку як дистанційного, так і очного навчання.

Знання та досвід, якими під час семінарів щедро поділилися наші чеські колеги з Карлового університету, допоможуть значно покращити нашу роботу та дозволять відкрити для себе нові можливості, як із точки зору викладання і досліджень, так і з точки зору міжнародної співпраці з провідними європейськими університетами, – зазначив куратор проєкту від ДНУ, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Віктор Гассо.

На черзі – наполеглива і кропітка праця над спільними науковими проєктами з колегами із Карлового університету та їх практичним втіленням. Далі буде!

Доцентка кафедри масової
та міжнародної комунікації
Юлія Гаркавенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram