Версія для друку

Засідання робочої групи Школи економіки

Наприкінці листопада відбулося засідання робочої групи Школи економіки, в якому взяли участь деканеса факультету економіки ДНУ, професорка Тетяна Гринько та керівники закладів середньої освіти.

Свою роботу регіональна Школа Економічного Мислення (ШЕМ) для учнів старших класів відповідно до програми науково-дослідної роботи за темою «Створення регіональної моделі інноваційної профорієнтації на засадах соціального партнерства (Школа-економіка)» розпочала ще у 2021-2022 н.р. за підтримки Центру Компетенцій Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Тетяна Гринько привітала учасників та надала пропозиції щодо подальшої співпраці, а саме удосконалення лекційної програми від лекторів факультету економіки ДНУ.

Також учасники засідання поспілкувалися щодо проведення конкурсу та оформлення конкурсних робіт, менторами у розробці яких виступатимуть викладачі нашого факультету. Керівники шкіл та ліцеїв зазначили, що конкурс – це чудова можливість для учнів старших класів дізнатися про ключові аспекти діяльності сучасного фахівця у сфері економіки. Вже зараз школярі виявляють неабияку зацікавленість у розробці власних наукових проєктів.

Лекції за програмою Школи економіки, на які вже відкрито реєстрацію для школярів, розпочнуться на початку 2024 року. Слухачі матимуть можливість дізнатися, як працює міжнародна економіка, як вести власний бізнес та створити стартап, про сучасні оподаткування та облік, роль фінансових відносин в економічній системі держави, «секретні матеріали» туристичного бізнесу. Крім того, учні пройдуть курс «Школа лідерства» та візьміть участь у діловій грі «Корабельна аварія».

Заступниця декана з навчальної роботи
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram