Версія для друку

Стартує абітурієнтська кампанія-2024

5 грудня члени постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Дніпровської міської ради та ректори закладів вищої освіти Дніпра підбивали підсумки профорієнтаційної роботи в минулому році та планували проведення спільних заходів для випускників на наступний рік. Збори відбулися на базі Українського державного університету науки і технологій.

Голова комісії Наталія Демідова, заступниця міського голови, очільниця Департаменту гуманітарної політики міськради Ксенія Сушко та голова Ради ректорів Дніпропетровської області, ректор ДНУ Сергій Оковитий розповіли про сучасне бачення форм і змісту профорієнтаційної роботи. Зокрема говорили про результативність загальноміського заходу Dnipro Education City та співпраці з Центром професійного розвитку «Освітня траєкторія», обговорювали проведення цих та подібних форм роботи у 2024 році. Ксенія Сушко повідомила, що зараз у закладах середньої освіти навчається 10 179 старшокласників, тож ЗВО можуть починати профорієнтаційну роботу з урахуванням спеціалізації класів як онлайн, так і наживо.

Голова Ради ректорів Сергій Оковитий зазначив:

- В умовах широкомасштабних воєнних дій профорієнтаційна робота університетів має швидко пристосовуватися до змінюваних обставин, проводитися із дотриманням безпекових заходів і при цьому виконувати своє основне завдання: допомогти випускникам шкіл та коледжів у визначенні їхніх інтересів, навичок, цінностей та сприяти вибору кар'єрного шляху. Ми прагнемо допомогти молодій людині окреслити власні пріоритети, співвіднести їх із прогнозованими потребами ринку праці в регіоні та в Україні, а також із глобальними тенденціями розвитку соціуму.

У ДНУ щороку проводиться опитування першокурсників для визначення критеріїв, за якими абітурієнти обирають заклад вищої освіти, мотивації для вибору конкретних спеціальностей та очікування від навчання в університеті. За цими емпіричними даними ми формуємо стратегію абітурієнтської кампанії на наступний рік.

Також Сергій Іванович поінформував освітянську спільноту про результати опитування, проведеного в листопаді 2023 року.

 

Члени постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту цікавилися питаннями підвищення престижу інженерних та природничих спеціальностей, як зацікавити випускників медичних, педагогічних і психологічних спеціальностей йти працювати в заклади середньої освіти після закінчення університетів тощо.

Виконувач обов’язків ректора Українського державного університету науки і технологій Костянтин Сухий поінформував зібрання про процес об’єднання чотирьох університетів.

 

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram