Версія для друку

Із Міжнародним днем волонтерів!

5 грудня весь світ відзначає Міжнародний день волонтерів.

Сьогодні нам варто належно подякувати усім тим, хто за покликом серця завжди готовий підтримати та прийти на допомогу людям, які її неодмінно потребують.

 

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара вже 21 рік успішно діє Центр соціальних ініціатив та волонтерства ДНУ. За ці роки під натхненним керівництвом в.о. декана факультету психології та спеціальної освіти доцентки кафедри педагогіки та спеціальної освіти Зої Бондаренко це громадське об’єднання студентів-волонтерів ДНУ перетворилося на справжній флагман волонтерського руху серед ЗВО Дніпропетровщини, який і досі не має аналогів у всій системі вищої школи України.

 

На рахунку наших активних і небайдужих університетських волонтерів – сотні добрих справ і вдячних людей: дітей з особливими потребами і вихованців дитбудинків, літніх, тяжкохворих, знедолених людей.

Та найгарячіша пора в доброчинній діяльності Центру розпочалася з 2014 року, відколи волонтери ДНУ вперше почали збирати гуманітарну допомогу для дітей із постраждалих міст Донбасу, допомагати пораненим військовослужбовцям у госпіталі й опікуватися потребами вимушених переселенців у Дніпрі.

 

Свою сердечну волонтерську вахту вони несуть і сьогодні, коли наше місто знову приймає цілі родини внутрішньо переміщених осіб після повномасштабного вторгнення.

Також на кожному факультеті ДНУ діють свої осередки волонтерської допомоги, де збирають гуманітарну допомогу переселенцям, роблять окопні свічки для ЗСУ та допомагають пораненим військовим у шпиталі.

Дякуємо вам, наші любі волонтери, за вашу цілеспрямовану добровільну і безкорисливу працю на вимоги і виклики нашого часу!

Щиро пишаємося вами!

Абітурієнте! Хочеш в майбутньому долучитися до університетської спільноти волонтерів? Ознайомся із добрими справами нашого Центру соціальних ініціатив та волонтерства на сторінці факультету психології та спеціальної освіти ДНУ: https://www.dnu.dp.ua/view/fpsih

Для довідки:

Міжнародний день волонтерів встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році з метою привернення уваги до важливої ролі волонтерів у розвитку суспільства та зміцненні міжнародного співтовариства.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram