Версія для друку

Наукові читання «Питання аграрної історії України»

24 листопада на кафедрі східноєвропейської історії історичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулися XIV наукові читання «Питання аграрної історії України», присвячені пам’яті професора Д.П. Пойди. Наукова робота у формі наукових читань вже стала традиційною на кафедрі східноєвропейської історії ДНУ.

Цього року наукові читання відбулися в дистанційному режимі за участі 19 науковців із Alma mater, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Українського державного університету науки і технологій, Національної спілки краєзнавців України (м. Кривий Ріг) та Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

Роботу наукових читань розподілили на пленарне та секційне засідання. На пленарному засідання учасники заслухали й обговорили цікаві та змістові доповіді про професора Д.П. Пойду, земельне питання та махновщину, перепоховання Т.Г. Шевченка в Каневі у висвітленні Д.П. Пойди, Голодомор 1932-1933 рр. на Дніпропетровщині та його історіографічні й джерелознавчі сюжети.

Під час секційного засідання учасники презентували власні доповіді на актуальну тематику, пов’язану з аграрною історією України. До засідання як слухачі долучилися також студенти історичного факультету. Наприкінці роботи наукових читань учасники ухвалили резолюцію про використання в подальших студіях позитивної практики такого формату обміну науковими здобутками.

Кафедра східноєвропейської історії


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram