Версія для друку

Хімічний факультет на ювілейному квесті ДНУ

Палац студентів продовжує серію тематичних квестів до 105-річчя Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Минулого тижня учасниками пізнавальної гри стали представники хімічного факультету ДНУ.

Виконуючи ретельно підготовані інтелектуальні завдання, команди студентів і викладачів змагалися в обізнаності з історії та сучасного життя Alma mater. Для цього їм знадобилося чимало ґрунтовних знань, а ще – швидкої реакції, командної згуртованості, кмітливості та винахідливості.

Обидві команди проходили однаковий маршрут залами Палацу – п’ять тематичних станцій, де вони виконували численні інтерактивні завдання. За кожну правильну відповідь учасникам нараховувалися бали, а також видавалися частинки пазлу, який вони мали скласти наприкінці.

Наприклад, на локації «Ермітаж» команди грали в інтелектуальну рулетку, що складалася із запитань про історію рідного університету (заснування та розбудову навчальних корпусів, студентського містечка). У Діловій вітальні учасники гри демонстрували знання про видатних випускників університету. Надалі у Музеї історії ДНУ їм належало пригадати творчий шлях чи не найславетнішого нашого випускника – всесвітньо відомого письменника Олеся Гончара, чиє ім’я почесно носить Alma mater. Тут студенти і викладачі вгадували цитати із найвизначніших творів Олеся Терентійовича, а ще на швидкість збирали козацькі прислів’я. На наступній станції – унікальній Галереї Гетьманів – за фрагментами зображень називали персоналію того чи іншого Гетьмана України. Після усіх цих інтелектуальних вправ командам запропонували вправи фізичні. На окремій станції у лівому холі Палацу на учасників чекало випробування з циркової майстерності від народної циркової студії «Радуга» Палацу студентів. Хіміки ДНУ весело змагалися на спритність та вправність у жонглюванні, крутінні гімнастичного обруча тощо.

А наприкінці квесту команд-учасниці мали змогу здобути додаткові бали, відповідаючи на запитання про сучасне життя Дніпровського національного університету.

У результаті всіх креативних ігрових випробувань перемогла енергійна студентська команда, що складалася із першокурсників спеціальностей 014.06 Середня освіта (Хімія), 181 Харчові технології та магістрів спеціальності 102 Хімія.

Квест нам дуже сподобався, адже підбір запитань був саме таким, щоб на них могли відповісти і студенти, і викладачі, – ділиться враженнями від гри завідувачка кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії доцентка Надія Стець. – Ми дуже задоволені, що сьогодні перемогу виборола саме команда студентів. Адже нещодавно в іншій загальноуніверситетській інтелектуальній грі «Ерудит» на хімічному факультеті сильнішою виявилася команда викладачів. Тож тепер у наших студентів, гадаю, відновилася впевненість у своїх силах!

Вітаємо із заслуженою інтелектуальною перемогою юних знавців хімічної науки!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram