Версія для друку

Наука заради миру та безпеки: експерт ДНУ на воркшопі НАТО

Наприкінці жовтня у рамках програми «Наука заради миру та безпеки» (SPS) у Стамбулі (Туреччина) відбувся науковий воркшоп НАТО. Захід присвячувався проблемам захисту цивільної інфраструктури від терористичних атак.

До участі у воркшопі як гостьовий спікер був запрошений професор механіко-математичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара – доктор технічних наук завідувач кафедри аерогідромеханіки та енергомасопереносу Андрій Дреус.

Експерт ДНУ провів онлайн-майстерклас із математичного моделювання процесів розповсюдження ударних хвиль, хімічних, біологічних та радіоактивних забруднюючих речовин, які виникають унаслідок терористичних атак. Учасники воркшопу ознайомилися із досвідом ДНУ, де були продемонстровані сучасні математичні моделі таких процесів, а також наслідки дій держави-терориста росії в Україні під час повномасштабного вторгнення.

Очевидною є важливість таких питань як для воєнного часу, так і для післявоєнної відбудови України. Отже, Дніпровський національний університет знаходиться у тренді наукових досліджень із цього напряму та враховує актуалії для підготовки фахівців за новими освітніми програмами.

Механіко-математичний факультет


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram