Версія для друку

Студенти ДНУ на допрем'єрному показі фільму «Хроніки про Маріуполь: 20 днів»

15 листопада студенти факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відвідали допрем'єрний показ фільму «Хроніки про Маріуполь: 20 днів», що відбувся у медіахабі «ДОБРО ТУТ».

Фільм «20 днів у Маріуполі» представлятиме Україну на премії «Оскар». Це документальна хроніка, яка правдиво показує події в блокадному місті. Автори стрічки – журналіст Associated Press Мстислав Чернов та його колеги Євген Малолєтка і Василина Степаненко провели у Маріуполі 20 днів і зняли понад 30 годин матеріалу про те, що переживало місто і його мешканці у перші тижні облоги міста. На 21 день після вторгнення їм вдалося виїхати через гуманітарний коридор та вивезти увесь відзнятий матеріал.

Дніпровським студентам роботу представляв маріуполець Євген Тузов, чиє життя зафільмоване у хроніці. Євген – громадський активіст, комендант найбільшого в блокадному Маріуполі сховища, де було врятовано 6000 людей. Під час конференції, спілкуючись із майбутніми медійниками, Євген Тузлов розповів про деталі фільмування, а також поділився власними спогадами про пережите й охоче відповів на всі запитання глядачів. Зокрема, студенти ДНУ із перших вуст почули про страшну реальність та досвід виживання в оточеному росіянами Маріуполі, коли волонтеру Євгену доводилося розшукувати в блокадному місті воду, продукти, ліки та теплі речі для людей.

Кожен із нас отримав можливість провести ці півтори години, ніби під небом Маріуполя, зі сльозами на очах. Фільм «Хроніки про Маріуполь: 20 днів» – це занурення в історію, яку розповідатимуть онукам. Він залишає глибокі сліди в душі – емоції, які неможливо порівняти ні з чим. Картина захоплює з першої секунди. І тепер Євген Тузлов робить усе можливе, аби про фільм дізналося якнайбільше людей, – поділилася враженнями першокурсниця Діана Макодай.

А ще його влучна фраза: «Журналіст — це, по суті, історик» допомогла нам переосмислити свою майбутню професію та її важливість у суспільстві. Загалом, це була неймовірно важлива подія, яка залишила незабутні враження. Сьогодні ми зробили крок до розуміння та підтримки тих, хто потребує нашої уваги, – додала колега Діани Олександра Чухало.

Після показу документальної стрічки захід для юних медійників продовжився лекцією від фахівця з інформаційної безпеки Костянтина Косяченка. Разом із досвідченим колегою наші студенти обговорили такі важливі аспекти журналістської роботи, як: розпізнавання фейків, дезінформація та малінформація, «білі» джерела інформації тощо.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О. Гончара
Фото: Ілля Жук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram