Версія для друку

Новий проєкт Erasmus+ для ДНУ

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара розпочинається реалізація грантової угоди від Виконавчої Агенції з питань Європейської освіти та культури за проєктом Erasmus+ «Модернізація університетських освітніх програм з іноземних мов через впровадження інформаційних технологій» – «Modernisation of University Education Programmes in Foreign Languages by Integrating Information Technologies» (DigiFLEd)/номер проєкту: 101128713, наказ № 322 від 06.11.2023 року.

Віднині Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара співпрацюватиме з координатором проєкту Університетом Тампере (Фінляндія), Національним університетом Ірландії в Мейнуті, Університетом Західної Македонії (Греція) та шістьма університетами-партнерами України: національним координатором Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Житомирським державним університетом імені Івана Франка, Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка, Миколаївським національним університетом імені В.О. Сухомлинського, Горлівським інститутом іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», Донецьким національним університетом імені Василя Стуса. Наш університет удосконалюватиме якість вищої освіти в Україні через співпрацю та поширення досвіду між усіма університетами-партнерами.

Зокрема, ДНУ представлятиме кафедра англійської мови для нефілологічних спеціальностей факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. Учасники грантової угоди імплементуватимуть наступні цілі та завдання проєкту: усунення невідповідностей між вимогами ринку праці та пропозицією закладів вищої освіти; формування у викладачів іноземних мов необхідної підготовки з інформаційно-комунікаційних технологій; співпраця між університетами-партнерами та зміцнення зв’язків між закладами вищої освіти, школами та іншими стейкхолдерами.

Зауважимо, що цей проєкт уможливить отримання доступу до сучасних методів навчання та сприятиме розвитку певних навичок для успішного позиціювання Дніпровського національного університету на міжнародному рівні. Участь ДНУ у проєкті не лише покращить якість української освіти, але й зміцнить міжнародне партнерство, обмін новітніми практиками та ресурсами між провідними українськими та зарубіжними вишами.

Міжнародний проєкт Erasmus+ «Модернізація університетських освітніх програм з іноземних мов через впровадження інформаційних технологій» є важливим для сучасної української освіти, адже спрямований на спільну співпрацю між університетами та інтеграцію сучасних цифрових технологій у навчання.

Успіхів у впровадженні ідей та модернізації освітніх програм!

Кафедра англійської мови
для нефілологічних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram