Версія для друку

Інтерактивна зустріч «Сходами Alma mater» до 105-річчя університету

Одним із ювілейних заходів на факультеті економіки з нагоди 105-річниці ДНУ стала інтерактивна зустріч «Сходами Alma mater». До цієї зустрічі студенти та викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування провели ретельну пошукову та організаційну роботу, що дозволила зазирнути в минуле найстаріших корпусів та будівель Дніпровського національного університету імені Олесі Гончара.

Історія перших навчальних аудиторій університету, що починається з середини XVIII століття, привела нас зі студентами-четвертокурсниками до стін і приміщень Палацу студентів і до сходинок «куреня батька козацтва» Д.І. Яворницького.

Родзинкою ретроспективного матеріалу були сучасні відео про подорож студентів найцікавішими куточками університетських будівель. Блукаючи вулицями Семінаристською (нині В.І. Моссаковського) і Поліцейською (нині Шевченка), проспектом Катеринославським (нині Д.І. Яворницького), студенти ІІ-ІІІ курсів разом із магістрами пройшли від музеїв історії ДНУ (Палац студентів) та зоологічного (2 корпус) до аудиторій, які ще пам’ятають навчання семінаристів Катеринослава (4 корпус). Заглибилися таємничим підземним шляхом до «ангару», де були розташовані бойові ракети, які брали участь у Карибській кризі 60-х років ХХ століття (3 корпус). А першокурсники у своїй історичній подорожі знайшли, де був перший кабінет ректора В.І. Моссаковського та легендарний інформаційно-обчислювальний центр у 5 корпусі. Розповіли та показали найвідомішу 85 аудиторію корпусу, про яку згадують всі, хто в 60-70-ті роки навчався на механіко-математичному, фізико-технічному, а потім і на економічному факультетах. Провідником студентів була професорка кафедри фінансів, банківської справи та страхування Олена Шевцова.

Про шлях розвитку економічної академічно-наукової думки протягом 105 років розповіла завідувачка кафедри фінансів, банківської справи та страхування Оксана Левкович. Із цікавими сторінками біографії ректора академіка В. І. Моссаковського познайомила доцентка кафедри Ольга Бобирь.

Проводжала у подорож, вітала з успішним поверненням учасників інтерактивної зустрічі деканеса факультету економіки професорка Тетяна Гринько. Тетяна Валеріївна підкреслила важливість відчуття корпоративного духу, єдності з університетською родиною як тих, хто тільки починає в Alma mater свій шлях, так і тих, чиї роки пов’язані з нашим славетним навчальним закладом.

Минають десятки років, в університеті навчаються і працюють тисячі студентів та викладачів. Вони знаходяться в аудиторіях факультетських корпусів, виглядають у вікна на проспекти та вулиці і йдуть далі в своє нове життя. Змінюються назви проспектів і вулиць, приходять нові студенти, а корпуси університету залишаються разом із тисячами маленьких та великих історій. Ця інтерактивна зустріч надала можливість додати до загальновідомої інформації частинки історичної пам’яті, які ще можливо почути про уславлені корпуси Alma mater.

Професорка кафедри фінансів,
банківської справи та страхування
Олена Шевцова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram