Версія для друку

МОН нагадує: освітнє середовище - україномовне

Міністерство освіти і науки України нагадує, що мовою освітнього процесу є державна мова відповідно до Законів України «Про освіту» (стаття 7), «Про повну загальну середню освіту» (стаття 5), «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (стаття 21).

Отже, науково-педагогічні, педагогічні й інші працівники закладів освіти повинні використовувати українську мову в робочий час. Зокрема:

• під час навчальних занять і в навчальних матеріалах (крім предметів і курсів, які згідно з освітньою програмою закладу освіти викладаються іноземними або мовами корінних народів і національних меншин);

• у спілкуванні вчителів, викладачів, іншого персоналу закладів освіти як зі здобувачами освіти (вихованцями), так і між собою.

Із метою розширення сфери застосування державної мови в галузі освіти Міністерство освіти і науки рекомендує посилити роботу з популяризації української мови та заохочення її застосування в спілкуванні між собою в учнівському, студентському та педагогічному середовищах.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram