Версія для друку

Наукові здобутки ДНУ презентували у Туреччині

Доцентки ДНУ Світлана Каюк та Аліна Солнишкіна відвідали міжнародний форум «Мусульмани Центральної Євразії в ХХІ столітті: виклики, можливості та перспективи», який проходив у Стамбулі (Туреччина). Форум є щорічним зібранням науковців світу, які прагнуть переосмислити історичний спадок країн так званого пострадянського простору, осягнути сьогодення мусульманських спільнот.

 

– Тривалі контакти кафедри історії України з Меджлісом кримськотатарського народу України, Земляцтвом кримських татар м. Дніпра, історико-культурним центром кримських татар м. Дніпра доводять, що теми українського минулого, меморіалізації історичної пам’яті потребують постійної турботи через свою занедбаність та ідеологізацію за попередніх історичних часів, – наголошує доцентка кафедри історії України ДНУ Світлана Каюк. – Українські науковці напрацювали солідний доробок в останні роки з історії та культури кримських татар, мусульманської складової українського минулого. Нашим завданням є лише донести ці напрацювання світовій науковій спільноті. Саме це і було основною метою відрядження, а також налагодження наукових зв’язків та популяризація ДНУ. Поглибленні знання відповідних сюжетів історії України сприятимуть вдосконаленню курсів “Історія України”, “Історія та культура України”, спецкурсів, розроблених для освітньої програми “Історична україністика та прикладна історія”, актуалізації курсових, магістерських робіт тощо.

 

– Співробітництво із Інститутом інтеграції знань, який був співорганізатором форуму, відкрило мені можливості спілкування із науковцями з Азербайджана, Туреччини, Грузії, Узбекистану, Казахстану, – розповіла доцентка кафедри соціології, соціальної роботи, публічного управління та адміністрування ДНУ Аліна Солнишкіна. – Моя доповідь була присвячена концепту громадянського суспільства та напрямкам його розвитку. Порівняльний аналіз соціальних ініціатив та реалізації прав та свобод людини дав мені можливість познайомитися із однодумцями та людьми зі спільними цінностями. Я набула нових знань із соціології та соціальної політики, а саме дізналася про методи соціальної роботи в країнах Близького Сходу та Середньої Азії. Моя вдячність організаторам конференції та ДНУ за підтримку моїх ініціатив. Професійне зростання та обмін досвідом допомагають вдосконалювати наукові дисципліни. Адже в цьому році я реалізувала грант на підготовку збірки практичних кейсів щодо соціальної політики та соціального захисту.

Відділ по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram