Версія для друку

Студенти ДНУ навчатимуться за програмою Erasmus+ в Університеті Бордо

Дві студентки факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ Владислава Кравченко та Ельвіра Сеник протягом року навчатимуться за програмою академічної мобільності ЄС Erasmus+ у французькому Університеті Бордо III імені Мішеля де Монтеня, що розташований у м. Пессак (округ Бордо). За умовами програми, усі витрати на проїзд та проживання покриває університет, який приймає студентів.

Кафедра англійської філології має зв'язки з Університетом Бордо ІІІ ще з 2018 року. Четверо студентів кафедри мали змогу провести у Бордо один семестр, – зазначає академічний координатор програми обміну, доцентка кафедри англійської філології ДНУ Наталія Сафонова.

У вересні цього року ще дві здобувачки освіти за освітньою програмою Англійська та друга західноєвропейська мови і літератури вирушили до Бордо на навчання. Дівчата проведуть на кафедрі англійської мови і культури факультету мов та цивілізацій французького ЗВО весь навчальний рік. Вони зробили правильний вибір на першому курсі, коли обрали для вивчення французьку як другу іноземну. Шкода, що багато талановитих студентів не змогли долучитися до конкурсного відбору, бо не вивчали французьку мову. Так часто буває у житті: один, здавалося б, незначний, неусвідомлений вибір, кардинально змінює все життя.

Насичена навчальна програма, знайомство з новою країною, адаптація до незвичного повсякдення та нових однокурсників, подолання мовного бар’єру – усі ці аспекти стали корисним та пізнавальним челенджем для Владислави та Ельвіри.

Мій рік у Франції обіцяє бути неймовірною пригодою, яка змінить моє життя назавжди, – вважає Владислава Кравченко. – Із перших днів перебування в цій чудовій країні я відчула неймовірний розмах і красу її культури. Франція приймала мене тепло і відкрито – і я швидко знайшла нових друзів серед студентів та місцевого населення. Навчання зацікавлює мене з кожним днем дедалі більше. Ми працюємо в групах, виконуємо інтерактивні завдання. Ще змалечку я завжди мріяла вчитися у великих корпусах університету з аудиторіями-амфітеатрами. І ось – моя мрія здійснилася! Відчуваю труднощі з мовою, але потроху вивчаю французькі слова, позбуваюся мовного бар’єру в спілкуванні англійською та стаю впевненішою.

Однією з моїх улюблених речей у Франції є культурне життя. Спробувати французькі десерти, сири, вино, відвідування театрів, музеїв, опери стало для мене справжньою насолодою. Щоденні візити на ринки та супермаркети для придбання свіжих продуктів стали частиною мого щоденного життя. Моя подорож Францією – це необмежена кількість пригод і вражень. Відвідування безлічі історичних пам'яток, таких як Ейфелева вежа, Лувр допомагають відчути дух історії та культури цієї країни. Франція також вразила мене красою своєї природи. Незвичні дерева, квіти, прекрасні узбережжя Середземного моря та мальовничі села в Провансі – це всі місця, де я почуваюся надзвичайно щасливою.

 

Навчальний процес в університеті вражає своєю серйозністю та високим стандартом викладання, – додає Ельвіра Сеник. – Викладачі – справжні фахівці своєї справи та завжди готові допомогти вирішити будь-які питання. Усі навчальні матеріали доступні на онлайн-платформі. Окрім того, завдяки участі у програмі Erasmus+ у мене є можливість познайомитися зі студентами з усього світу, обмінюватися досвідом та пізнавати різноманітні культури. Загалом, чудове місто Бордо ідеально поєднує академічний світ та багатий культурний досвід, що наповнюють його можливостями для освіти та розвитку. Бордо зачаровує своєю архітектурою та дружелюбністю місцевих жителів. Кожен куточок має свою особливу атмосферу, що робить перебування тут незабутнім.

Дівчата сподіваються, що рік у Франції збагатить їх знаннями не тільки про Францію, але й про себе. Розширить їхні горизонти, покращить знання мов і наповнить незабутніми враженнями та спогадами. Вони вдячні ДНУ за цю можливість і надзвичайно раді, що перебувають зараз у Франції.

Відділ по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram