Версія для друку

З добром у серці

На факультеті економіки відбувся благодійний ярмарок, який зібрав усіх небайдужих студентів та викладачів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Благочинну акцію організатори присвятили 105-річчю Alma mater.

Благородною метою ярмарку став збір коштів для притулку «Улюблена дворняга». До ініціативи факультету економіки долучилися факультет психології та спеціальної освіти, факультет медичних технологій діагностики та реабілітації, хімічний факультет, факультет прикладної математики, а також Центр соціальних ініціатив та волонтерства ДНУ. Гості ярмарку мали можливість задонатити для тварин та отримати від студентів і викладачів гостинці, смаколики, витвори ручної роботи тощо.

Вітаючи усіх учасників ярмарку, ректор ДНУ Сергій Оковитий зазначив:

- ДНУ в усі часи був центром тяжіння для інтелектуалів, молоді із чіткою громадянською позицією, соціально відповідальних та небайдужих юнаків і дівчат.

У такий складний час для нашої країни кожен робить усе можливе для Перемоги. Університет з перших днів війни долучився до допомоги військовому шпиталю, ми зібрали більше 200 тис. грн на ліки для поранених, ми допомагали облаштуватися в Дніпрі релокованим університетам із Сєвєродецька, Словʼянська і Бахмута. Ми допомагали колегам, потерпілим внаслідок ракетних обстрілів.

І сьогодні, під час війни важливо пам'ятати також про наших чотирилапих друзів. Тих, хто стає для вас найкращим другом та підтримує без слів у найважчі часи.

Також ректором університету було урочисто вручено пам’ятний диплом головному меценату благодійного ярмарку, випускнику економічного факультету ДНУ 2005 року, засновнику консалтингової компанії «Інтеграл», меценату премії Георгія Ґонґадзе Сергію Дулєпову. Випускник економічного факультету подякував за теплі і приємні привітання та зазначив, що пишається своїм університетом, який завжди крокує у ритмі із сучасністю, і в такий складний час для нашої країни надає допомогу тим, хто її потребує.

До вітального слова долучилася і співзасновниця притулку «Улюблена дворняга» Тетяна Заєва, яка подякувала за допомогу та піклування про тварин, розповіла про притулок, ідею його створення, а також запросила усіх бажаючих взяти у родину тваринку.

Ярмарок супроводжувався захопливою концертною програмою від Палацу студентів ДНУ, зокрема лунала патріотична пісня про Україну, вірші про братів наших менших, а також виступи народного ансамблю фольклорного танцю «Веселка», усі бажаючі мали можливість долучитися до інтерактивних конкурсів. Також директорка Палацу студентів ДНУ Оксана Рудковська провела аукціон, на якому було виставлено декілька лотів, зокрема від ректора університету, деканату факультету економіки тощо. Аукціон був веселий та динамічний, студенти та викладачі змагалися за подарунки, донативши на допомогу для притулку.

Крім того, на ярмарку виступила студентка групи ЕЕ-23-1 Софія Дем’яненко, яка привезла з фронту в рамках волонтерської програми подарунок від військових – український прапор із вітаннями захисників нашої держави, та запросила розписатися і залишити свої побажання для військових.

Велика вдячність стейкхолдерам, які доєдналися до доброчинної акції, зокрема:

- компанії «ПавлоградЗерноПродукт» – одного з найбільших операторів складської логістики у регіоні;

- компанії Expolight – безперечним лідером у сфері світлового дизайну в Україні;

- та етнохутору «Козацька січ».

Дуже зворушливо, що стільки небайдужих долучилися до благодійного ярмарку, щоб допомогти тваринам, які дійсно цього потребують. Бажаємо всім не втрачати амбіцій, завзятості, енергії та з кожним днем лише примножувати їх.

Заступник декана з навчальної роботи

Ольга Пащенко

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram