Версія для друку

Спортсмен ДНУ – фіналіст Чемпіонату Європи з веслування

У вересні на мальовничому веслувальному каналі у м. Равенна (Італія) проходили змагання Чемпіонату Європи з веслування на човнах типу «Дракон» серед клубних команд. У складі збірної дніпровського спортклубу Long Sprint взяв участь другокурсник факультету фізики, електроніки та комп'ютерних систем ДНУ Дмитро Смірнов-Веніславський.

Змагання проводилися під егідою Асоціації EDBF, що об’єднує веслярів всієї Європи. Усього у цьому чемпіонаті в італійській Равенні взяли участь 90 клубів із 15 країн Європи.

На міжнародній арені студент ДНУ (група КС-22-1, спеціальність 122 Комп’ютерні науки) продемонстрував високий клас дніпровського веслування. Зокрема, Дмитро змагався на дистанціях 200, 500 і 2000 м у класі човнів D12.

У фінальних запливах серед 23 кращих клубів Європи наша команда Long Sprint серед екіпажів «МІКС» стала: шостою – на дистанції 200 м; сьомою – на дистанції 2000 м та восьмою – на дистанції 500 м.

Наступного 2024 року Дмитро Смірнов-Веніславський у складі клубу Long Sprint планує виступ на Чемпіонаті cвіту серед клубів, який знову проходитиме у м. Равенна (Італія). Також очікується виступ Дмитра у складі збірної України на Чемпіонаті Європи серед національних збірних у м. Рачице (Чехія).

Голова обласної Федерації з веслування
на човнах «Дракон»
Олександр Смірнов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram