Версія для друку

Колекція книг від Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України – в дарунок

Напередодні професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек наукова бібліотека Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара отримала прекрасний неочікуваний дарунок – колекцію ґрунтовних наукових видань з історії українського мистецтва, етнології та фольклористики. Дарунки отримані завдяки акції «Національна академія наук України – бібліотекам».

Видання супроводжуватимуть навчальний процес, прикрасять ювілейні та тематичні виставки, стануть у нагоді при проведенні соціокультурних заходів. Багатотомні видання поширять коло фонду довідкової літератури, яка допоможе відповідати на різноманітні читацькі запити. Особливо цікавими і цінними для студентів-істориків, філологів та мистецтвознавців є експедиційні фольклорно-етнографічні матеріали сучасної України. Під час написання наукових робіт суттєвою підтримкою стане перевидана етнографічна спадщина М. Костомарова, Ф. Колеси, В. Кравченка, Ф. Вовка. Новим надбанням для наукової бібліотеки виявилася колекція книг з історії українського музичного мистецтва, фольклору, кіно та театру.

Ми щиро вдячні президенту Національної академії наук України, академіку, професору Анатолію Загородньому за організацію та проведення цієї благодійної акції!

Окрема подяка колективу Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т. Рильського НАН України в особі директора, академіка НАН України Ганни Скрипник за копітку і важливу працю, наукові пошуки та фундаментальні видання! Сподіваємося на подальшу цікаву і плідну співпрацю.

Запрошуємо університетську спільноту на презентації нових видань!

Завідувачка сектору наукової бібліотеки
Марина Заріпова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram