Версія для друку

DNU_FEST зібрав абітурієнтів

30 вересня Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара влаштував для майбутніх вступників справжній фестиваль освіти і науки DNU_FEST. Захід проходив просто неба у мальовничому ботанічному саду університету.

Ознайомитися із сучасними освітніми можливостями ДНУ та обрати майбутню професію разом із батьками і друзями прийшли сотні дніпровських абітурієнтів. Теплий сонячний вересневий день і неймовірна природа ботсаду надихали відвідувачів на відкрите й веселе спілкування. Гості освітнього фестивалю прагнули більше дізнатися про відомий у місті класичний університет й активно цікавилися усіма представленими локаціями і активностями.

Усі 14 факультетів ДНУ чудово підготувалися до зустрічі допитливих старшокласників, створивши для них оригінальні тематичні зони й видовищну програму розваг. Так, історичний факультет запропонував своїм відвідувачам зробити справжню подорож у часі й побачити знахідки нещодавньої студентської археологічної експедиції «Нехворощанський монастир 2023». Глядачі експозиції змогли поринути у минуле одного з монастирів на території Вольностей Війська Запорізького Низового та доторкнутися до кераміки, монет і господарського приладдя XVII-XVIII ст. Тоді як хіміки ДНУ запросили гостей у світ фантастичних перетворень, де кожен міг відчути себе алхіміком. Увагу глядачів захоплювали запальні хімічні досліди та вражаючі метаморфози речовин. Незвичні демонстраційні експерименти підготували і «харчовики» з хімічного факультету. Своїх глядачів вони навчали визначати якість продуктів харчування. Учасники експериментів не тільки отримали незабутні враження від гри смаків і ароматів та дізналися секрет антистресового харчування, а й, як істинні експерти, навчилися легко визначати фальсифіковані продукти. Юристи ДНУ дивували старшокласників імпровізованою залою суду з казковими героями. На цій локації школярі не тільки ознайомилися з процесом винесення вироку та оскарження його у суді, але й відчули себе юними Шерлоками Холмсами, аналізуючи докази за допомогою кримінологічних валіз. Філологи ДНУ влаштували для абітурієнтів ситуативний лекторіум, під час якого учасники змогли відтворити свої перші слова французькою, іспанською, німецькою, китайською, японською, турецькою, польською, словацькою мовами. А от факультет економіки для тих учнів, що цікавляться світом фінансів і бізнесу, розробив інтерактивні ігри та конкурси з подарунками і сертифікатами. Старшокласники за допомогою студентів факультету на місці формували інвестиційні портфелі, розробляли бренди та рекламні слогани, що дозволило школярам уявити себе успішними підприємцями, маркетологами чи менеджерами.

 

Мандруючи від одної професійної зони до іншої, абітурієнти на освітньому фестивалі могли віднайти те, що їм найбільше припало до душі. І навіть ті з них, хто ще зовсім не визначився з майбутнім фахом. Наприклад, Катерина – учениця Дніпровського україно-французького ліцею № 126, яка лише приглядається до пропозицій освітнього ринку.

Зі шкільної програми мені найбільше подобається біологія, проте чи віддавати їй перевагу при виборі професії я ще остаточно не визначилася. Тому на DNU_FEST я прийшла, аби ознайомитися з усім спектром можливих професій, – говорить дівчина.

На противагу Катерині, інший учень ліцею № 126 Микита вже точно розуміє, що його цікавить програмування тому ІТ-сфера, тож на нашому DNU_FEST цілеспрямовано шукає локацію омріяного факультету прикладної математики.

Так само впевнена у своєму виборі старшокласниця СЗШ №6 Валерія, яка в майбутньому бачить себе успішною журналісткою.

Як і будь-який підліток, я дуже люблю соціальні мережі, обожнюю знімати власні відео. Усі ці вміння та знання я хочу застосувати безпосередньо в професії медійника. Саме тому сьогодні прийшла на зустріч із Вашим факультетом систем і засобів масової комунікації, – розповідає школярка, якій надзвичайно сподобався конкурс телеведучих, влаштований факультетом.

Ще безліч інших нестандартних, креативних локацій і динамічних активностей чекали в цей день на відвідувачів DNU_FEST. Інтелектуальні вікторини та квести, розвиваючі завдання на логіку, виставки інноваційних розробок та художніх робіт студентів – уся концентрація освітнього і наукового потенціалу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на одній локації!

Зорієнтуватися посеред цього широкого спектру можливостей абітурієнтам, звісно, допомагали ректор університету Сергій Оковитий, викладачі і представники студентських рад факультетів. Зацікавленим у тому, як стати студентом Дніпровського національного університету, вони детально розповідали про правила вступної кампанії, переваги окремих спеціальностей і освітніх програм, можливості міжнародного академічного обміну, особливості наукової роботи в університеті та кар’єрні перспективи випускників.

Тож, сподіваємося, вересневий DNU_FEST у ботанічному саду став не лише територією позитивних вражень і нових знайомств, а й корисних знань і важливої інформації для абітурієнтів Дніпра.

До нової яскравої зустрічі з вами, старшокласники!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram