Версія для друку

Рада проректорів з міжнародного співробітництва – на часі

26 вересня на засіданні Спілки ректорів закладів вищої освіти України схвалено створення Ради проректорів з міжнародного співробітництва. До засідання Ради долучився в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Віктор Гассо. Зустріч представників майже 70 ЗВО відбулася у гібридному форматі в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка.

Учасники активно підтримали ініціативу створення Ради проректорів із міжнародного співробітництва під егідою Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України». Завданням новоствореного підрозділу буде вирішення спільних проблем розвитку міжнародної діяльності в українських освітніх установах:

– організація академічної мобільності;

– проєктна діяльність;

– участь у грантах та міжнародних проєктах;

– прийом на навчання іноземних громадян;

– підвищення кваліфікації (стажування) тощо.

Незважаючи на військову агресію, ЗВО України продовжують забезпечувати освітній процес та працювати у сфері освітньої дипломатії для збереження української ідентичності та поширення інформації про Україну на міжнародній арені, – зазначила проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) КНУ імені Т. Шевченка, голова засідання Ксенія Смирнова.

На думку в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва ДНУ Віктора Гассо, досвід колег допоможе швидше і якісніше вирішувати проблеми, які виникають сьогодні в рамках міжнародної діяльності українських університетів. Зокрема, це стосується питань набору іноземних студентів, подання грантових заявок та їх правильного оформлення, отримання доступу до джерел закордонного фінансування тощо.

Також були обговорені актуальні питання й виклики інтернаціоналізації вищої освіти і роль Ради проректорів у цих процесах.

За інформацією сайту КНУ ім. Т. Шевченка
відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram