Версія для друку

ДНУ – у лідерах України в рейтингу THE World University Rankings 2024

27 вересня 2023 року вийшла чергова редакція рейтингу кращих університетів світу за версією британського журналу Times Higher Education – World University Rankings 2024. Третій рік поспіль Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара впевнено утримує четверту позицію у національній таблиці рейтингу та є єдиним представником регіональних дніпровських ЗВО у списку.

Усього до рейтингу кращих українських університетів потрапили 14 закладів вищої освіти та ще 27 закладів, які надали свою інформацію, але не увійшли до рейтингу, отримали статус «репортер». У загальному списку світових ЗВО наш університет традиційно розташувався у групі 1201+.

Загалом, всесвітній рейтинг університетів від Times Higher Education цьогоріч проаналізував понад 121 мільйон цитат із понад 15,5 мільйонів наукових публікацій і включав відповіді на опитування 40 000 науковців з усього світу. Загалом було зібрано понад 680 000 різноманітних даних із понад 1904 установ із 108 країн та регіонів.

Довідково:

Times Higher Education World University Rankings – один із найвпливовіших рейтингів з оцінювання діяльності та досягнень університетів світу, який дозволяє проаналізувати сильні сторони освітніх закладів та скерувати увагу на збільшення ефективності їхньої роботи. Результати міжнародного рейтингу ЗВО за версією видання Times публікуються щорічно, починаючи з осені 2010 року. Оцінювання кожного закладу вищої освіти відбувається за допомогою 13 показників ефективності, які базуються на чотирьох основних метриках: викладання, дослідження, передача знань та міжнародні перспективи.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram