Версія для друку

Розмова про сьогодення та майбутнє Дніпропетровщини

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук відвідав Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, поспілкувався зі студентами та познайомився з роботою команди проєкту «Студентська ракета».

Разом з очільником ДОР до ДНУ завітали голова постійної комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці Анатолій Коломоєць і начальниця управління з питань культури та спорту Лілія Гиренко. Гостей зустрічали ректор Сергій Оковитий, в.о. першого проректора Валентина Сіліч-Балгабаєва, всі проректори та представники п’яти факультетів: економіки, прикладної математики, української й іноземної філології та мистецтвознавства, психології та спеціальної освіти, історії.

Вітаючи гостей, Сергій Іванович представив їм активну патріотичну діяльність спільноти Дніпровського національного університету під час війни. Говорили про велику інтелектуальну роботу викладачів та студентства всіх факультетів ДНУ, проведену для інформаційного спротиву агресору, їхню благодійну діяльність із допомоги Дніпровському клінічному військовому шпиталю, а також активне волонтерство.

Зі свого боку, голова Дніпропетровської обласної ради розказав представникам університету про те, як довготривала війна впливає на соціально-економічний стан області. Розмова про сучасний стан та повоєнні перспективи Дніпропетровщини постійно точилася навколо теми освіти. Очільник ДОР, зокрема, відзначив зміни, які нині відбуваються у сфері освіти. Микола Васильович повідомив, що, зважаючи на безпекову ситуацію у нашому прифронтовому регіоні, від початку війни за межі України виїхало приблизно 500 тисяч мешканців, частина з яких, одначе, вже повертається.

Наразі владними органами проводиться велика інтегративна робота саме на освітньому рівні. Одне із головних наших завдань сьогодні – це збереження високого рівня освітнього процесу в Дніпропетровській області. Адже потужний військово-промисловий комплекс України неможливий без потужної освіти, – зауважив Микола Лукашук.

Більше про способи студентства долучитися до покращення економічних перспектив та суспільного життя рідної Дніпропетровщини після Перемоги голова ДОР поговорив також зі студентами ДНУ. Відкритий до діалогу, Микола Васильович детально відповів на запитання майбутніх економістів, психологів, істориків, філологів і програмістів та й сам цікавився думками молоді. Наприклад, учасники зустрічі спільно обговорили важливу проблему психологічної реабілітації постраждалих від військових дій. Студентів нашого факультету психології та спеціальної освіти особливо цікавили програми і проєкти, що створюються в Дніпропетровській області для розвитку системи реабілітації військових та цивільних, аби вже зараз запропонувати свою фахову допомогу.

Голова ДОР радо запросив молодь Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара в гості – на екскурсію до його робочого місця.

На цьому комунікація з майбутнім поколінням професіоналів Дніпропетровщини не закінчилася. Очільник ДОР додатково відвідав інноваційні лабораторії, де наші талановиті учасники проєкту «Студентська ракета» під менторством спеціалістів ДНУ та Noosphere Engineering School створюють зразки сучасної ракетно-космічної техніки. Огляд виставкової зали для гостя провели доцент кафедри ракетно-космічних та інноваційних технологій фізико-технічного факультету ДНУ Олексій Кулик та директорка Noosphere Engineering School, які показали студентські суборбітальні ракети-носії, що вже брали участь в успішних запусках.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram