Версія для друку

Студент фізтеху – стипендіат Президента України

У серпні високі результати в навчанні та активна наукова діяльність магістра фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Дениса Михальова (на фото - третій зліва) були відзначені на державному рівні - йому призначена академічна стипендія Президента України на I семестр 2023/2024 навчального року.

Студент групи ТР-22м-1, Денис Михальов навчається за спеціальністю 131 «Прикладна механіка». Як цілеспрямований і здібний студент, відмінник Денис у навчанні активно використовує додаткові фахові джерела та постійно поглиблює свої знання на курсах в Інжиніринговій школі Noosphere «SPACE». Зокрема, за результатами проходження курсів «Моделювання в SolidWork», «Інженерний аналіз Ansys. Вступний курс», «Ansys. Внутрішній курс» Денис вже захистив два проєкти: «Акустичний аналіз пропелеру в середовищі Ansys» та «Аналіз вітряних лопатей для вітроенергетики в середовищі Ansys».

Хлопець, у цілому, цікавиться новітніми технологіями, розробками, конструкціями та їх застосуванням, адже з дитинства мріяв стати винахідником.

У дитинстві я полюбляв розбирати різні іграшки й електроні прилади та дивитися, як вони влаштовані. А в шкільні роки почав цікавитися фізикою і математикою, хоча фізику знав краще. Особливо подобалося виконувати лабораторні роботи з фізики, адже там була дослідницька частина. Тож завдяки фізичним дослідам я міг не лише почути якусь теорію, а й побачити, як вона працює. Так я дізнавався, як влаштований світ, і у мене відкривалося більше можливостей, аби щось винайти. Саме тому я вирішив вступити в Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на фізико-технічний факультет. Обрав спеціальність 131 Прикладна механіка, тому що там навчають конструювати та програмувати різні за призначенням роботи. А я вважаю, що за роботами – майбутнє, бо за їх допомогою можна досліджувати Всесвіт і навіть конструювати біонічні протези, що змінять життя людей з обмеженими можливостями, – розповідає Денис.

Для цього талановитий студент багато займається студентською науково-дослідницькою роботою на кафедрі механотроніки під керівництвом професорів, докторів технічних наук Сергія Алексєєнка й Галини Сокол та інших. Ще з ІІ курсу Денис став учасником кафедрального студентського наукового гуртка з технології 3D-друку. Разом із колегами розробляв зразки мехатронних пристроїв (робот-маніпулятор MOVEO3D) та був одним із авторів ідеї створення проєкту «біонічна рука». Із цими розробками студент Михальов представляв рідну кафедру та весь фізико-технічний факультет на подіях «DNU_FEST» і «ТехФест». А ще Денис був суддею на відкритому обласному етапі Всеукраїнських змагань із робототехніки «Роботрафік-2020», де за свою якісну роботу отримав грамоту.

Також у складі студентської команди я здобував призове місце на інноваційному турнірі «Star Track-5», який проводився у нашій Інжиніринговій школі Noosphere «SPACE». Там протягом останніх двох років я займаюся у відомому не лише в Дніпровському національному університеті, а і за його межами проєкті «Студентська ракета». На цьому проєкті ми проводимо дослідницьку діяльність у сфері ракетобудування та отримуємо багато практичного досвіду. Зокрема, займаємося конструюванням випробувальних стендів, проєктуванням і конструюванням РРД та випробуваннями різних типів палива, а також конструюємо невеликі ракети для виводу на орбіту мікросупутників. Тобто на «Студентській ракеті» ми застосовуємо всі знання, які здобуваємо в університеті.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram