Версія для друку

Садово-паркові традиції Німеччини для ботсаду ДНУ

Початок вересня у ботанічному саду Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара ознаменувався стартом проєкту «Німецькі садово-паркові традиції» (Deutsche Gartentraditionen). Проєкт реалізується з ініціативи Дніпропетровського обласного товариства німців «Відергебурт» за підтримки Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

17 членів товариства «Відергебурт» разом із співробітниками ботсаду заклали алею дерев із пам’ятними знаками та табличкою на честь засновника ботанічного саду ДНУ професора Олександра Рейнгарда.

Загалом, на території сектору №35, у так званому «Саду пам’яті», у нашому ботсаду було висаджено чотири дерева: клен граболистий, дзельква граболиста, ясен манний та парротія перська (залізне дерево). У такий спосіб ми вшанували честь Олександра Володимировича Рейнгарда, етнічного німця, що прибув на Дніпропетровщину в одній із хвиль мігрантів, – розповідає директор ботанічного саду ДНУ, член спілки «Відергебурт» Анатолій Кабар. – І це лише початок нашої тісної співпраці з обласним німецьким товариством, очолюваним Володимиром Альбертовичем Райнбергом. Адже «Відергебурт» планує ініціювати надання ботанічному саду ДНУ імені його засновника Олександра Рейнгарда.

Зазначимо, що в рамках реалізації проєкту «Німецькі садово-паркові традиції» учасники побували з екскурсією на кафедрі фізіології та інтродукції рослин ДНУ. Там вони переглянули гербарій академіка О.А. Гроссгейма, який 1907 року здобув срібну медаль, посівши друге місце (після проєкту Ейфелевої вежі) на міжнародній виставці в Парижі.

Також учасники проєкту ознайомилися із садово-парковим мистецтвом та ландшафтним дизайном Німеччини, зокрема парками Хофгартен Дахау, Розенау, Сан-Сусі та інші.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram