Версія для друку

Дніпровський національний університет і Запорізька політехніка: синергетичне партнерство

7 вересня у стінах Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара укладено Меморандум про співпрацю з Національним університетом «Запорізька політехніка».

Офіційну угоду про партнерство і співробітництво між нашими університетами урочисто підписали ректори – професори Сергій Оковитий та Віктор Грешта. Для обговорення перспективних напрямів спільної діяльності на зустрічі також були присутні проректори, очільники технічних факультетів, а також студентський актив від Запорізької політехніки.

Представляючи колегам партнерський університет та його ректора, Сергій Іванович підкреслив:

- Віктор Леонідович очолює дуже потужний технічний університет, тому ми запросили на зустріч деканів технічних факультетів, і я впевнений, що ми знайдемо багато спільних напрямів як для розвитку освітнього процесу, так і для наукових проєктів. ДНУ посідає 1 місце в Україні за кількістю журналів, що входять у категорію «А» – 5 журналів, в наукометричній базі SCOPUS індексується 5 видань, у Web of Science – 4. Тож я запрошую колег публікувати результати своїх досліджень у наших виданнях.

Перед закладами вищої освіти сьогодні стоять складні завдання, тому у співпраці класичного і політехнічного університетів ми можемо досягти синергетичного ефекту, – наголосив ректор ДНУ.

До розмови на нараду були запрошені в.о. першого проректора Валентина Сіліч-Балгабаєва, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Наталія Гук, проректор з наукової роботи Олег Маренков, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Віктор Гассо проректор ДНУ з адміністративно-господарської роботи Максим Тороп, проректор ДНУ з правових питань та розвитку Герман Петер, декан фізико-технічного факультету Анатолій Санін та декан механіко-математичного факультету Олександр Хамініч.

Колективи наших ЗВО виявляють взаємну зацікавленість у різних формах співпраці, адже мають певну історію відносин. На цьому особливо наголосив ректор Запорізької політехніки, кандидат технічних наук професор Віктор Грешта:

- На особистому рівні нас із Сергієм Івановичем пов’язує давня дружба. Як колеги ми часто зустрічалися на різних нарадах і форумах, тож пересвідчилися, що маємо однакові погляди щодо стратегії розвитку вищої освіти в Україні. Так само і наші університети об’єднують довгі роки плідної співпраці як в освітній, так і оборонній галузях. Зокрема, ДНУ та Запорізька політехніка мають значні напрацювання в галузі ракето-космічної техніки та подібні спеціальності в освітньому процесі. Наприклад, ми навчаємо за освітніми програмами «Технології будування авіаційних двигунів», «Авіаційний транспорт» ОП «Експлуатація повітряних суден». Сьогодні така співпраця між двома потужними закладами вищої освіти в наукових сферах – матеріалознавство, механіка, технології для зміцнення обороноздатності держави, хімія, фізика, штучний інтелект – дуже перспективна, тож обсяги нашої співпраці будуть тільки нарощуватися.

Також до зустрічі та подальшої роботи долучилися й директори інжинірингових шкіл на базі ЗВО – завідувачка кафедри кібербезпеки та комп’ютерно-інтегрованих технологій та керівниця ІШ Noosphere при ДНУ Світлана Клименко та Олексій Шевченко – керівник ІШ на базі НУ «Запорізька політехніка»

Серед запланованих напрямів співпраці є й реалізація програми академічної мобільності для учасників освітнього процесу у закладах-партнерах за узгодженими освітніми програмами, з можливістю отримання випускниками документа про вищу освіту закладу вищої освіти-партнера, а також спільних подвійних документів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram