Версія для друку

Альма матер зустрічає першокурсників!

31 серпня в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася надихаюча подія – урочиста Посвята у студенти. Спраглі спілкування за кілька років дистанційного навчання першокурсники ДНУ радісно зібралися у Палаці студентів для знайомства з Альма матер.

Щасливих першокурсників у центральному холі урочисто вітали ректор професор Сергій Оковитий, в.о першого проректора Валентина Сіліч-Балгабаєва, проректори, декани, куратори академічних груп, в.о. голови ради студентів Дар’я Шишко.

 

Зі вступом до омріяного Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара студентів-новачків найперше привітав ректор Сергій Оковитий.

- Вітаю усіх із початком нового навчального року! Вже вдруге ми розпочинаємо навчальний рік в умовах війни, із розумінням, що наші захисники і захисниці щодня роблять усе можливе й неможливе заради того, щоб ми навчалися, працювали і жили вільним життям. Тож я дякую всім студентам за те, що залишаєтеся з нами і з Україною. Дякую першокурсникам та їхнім батькам за вибір Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Ми вже зарахували до бакалаврату 2 146 першокурсників. А студентів, які обрали контрактне навчання у нашому ДНУ, навіть на 20% більше, ніж торік. Досі триває зарахування до магістратури, – повідомив ректор. – Звичайно, наразі першочерговим завданням нашого колективу є організація безпечного і якісного освітнього процесу. Ми вже обладнали і сертифікували кілька укриттів у навчальних корпусах та гуртожитках. Склали розклад занять таким чином, щоб студенти займалися науковими дослідженнями, відвідували майстер-класи, проводили лабораторні роботи. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб ви реалізували мрії, з якими обирали наш університет: здобули сучасні знання, стали затребуваними фахівцями, розпочали шлях успішної і щасливої людини, – підкреслив Сергій Іванович.

Тому, навіть попри війну, як символ славетної української незламності й віри Дніпровський університет продовжує свої традиції. Так, гості свята усі разом хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять викладачів і студентів ДНУ, які віддали своє життя за мир і незалежність України. А студенти-першокурсники урочисто поклали квіти до Пам’ятника «Скорботна», що на площі перед Палацом.

Серед традиційних університетських ритуалів були також вручення представникам нового покоління студентів символічного студентського квитка і залікової книжки. Їх із рук ректора Сергія Оковитого та голови ради молодих вчених Сергія Єрмоленка отримала першокурсниця факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Карина Зубко, на рахунку якої 200 балів з НМТ, та інші студенти-медалісти й переможці олімпіад.

Для таких обдарованих студентів, що тільки починають свій успішний шлях у Альма матер, є не тільки всі можливості для розкриття талантів у навчанні, а й для яскравого творчого самовираження. Саме цього дня Палац студентів, завжди відкритий для творчої молоді, наповнився таким бажаним у складні воєнні часи позитивом і радістю від живого спілкування. Адже упродовж свята своїми блискучими художніми здібностями гостей вражали студенти старших курсів ДНУ. Учасники народної студії сучасного вокалу «Мрія» Палацу студентів подарували присутнім пісенний подарунок, а студенти Віталій і Поліна продемонстрували майстерну гру на гітарі та дивовижний номер пісочного арту.

Пишаємося усіма студентами ДНУ! Ви – майбутнє нашої держави! Адже це вам будувати нову Україну – високотехнологічну і людиноцентричну. Щиро бажаємо успіхів!

Із вірою в ЗСУ та Перемогу – разом ідемо до мрії!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram