Версія для друку

Студент ДНУ вийшов у фінал Чемпіонату світу IDBF з веслування

Із 7 по 13 серпня 2023 року у м. Паттая (Королівство Таїланд), проходили змагання XVI Чемпіонату світу IDBF з веслування на човнах типу «Дракон», де взяла участь збірна команда України. До складу національної збірної увійшов другокурсник факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ – студент групи КС 22-1 Дмитро Смірнов-Веніславський.

Спортсмен взяв участь у змаганнях на дистанціях 200, 500, 1000 та 2000 м у категоріях OPEN у човні класу Д 22. Попри високу конкуренцію з боку азійських команд, які є засновниками цього виду спорту, наші співвітчизники вибороли участь у фіналах в усіх категоріях.

Особливо глядачам та й усій світовій спільноті запам’ятається драматичний заїзд на дистанції 2000 м. Українці (разом зі студентом ДНУ Дмитром Смірновим-Веніславським) лідирували протягом усієї дистанції, проте на останньому повороті наш човен залило водою від хвилі сусідніх човнів. Човен із українськими спортсменами наполовину затонув, але завдяки чіткій роботі веслярів, капітана команди та кермового, по груди у воді, наша команда дійшла до фінішу та стала 6-ю із 9 команд.

Веслярів підтримувала й завдавала темп барабанщиця збірної – мати Дмитра Олена Веніславська, чим заслужила пошану в соціальних мережах. Під час «підводного» фінішу українцям аплодували суперники та ще приблизно 3000 спортсменів і вболівальників. Це саме той випадок, коли фініш – вартий перемоги!

Наразі спортсмен ДНУ Дмитро Смірнов-Веніславський у складі дніпровського клубу Long Sprint готується до участі у Чемпіонаті Європи, який відбудеться з 6 по 10 вересня 2023 року у м. Равенна (Італія).

Побажаємо йому успіхів!

Голова обласної Федерації з веслування
на човнах «Дракон»
Олександр Смірнов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram