Версія для друку

Дипломи ДНУ – іноземним студентам

Пʼятеро студентів з Туркменістану 17 серпня отримали дипломи бакалаврів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Чотири роки тому Сельбі Какаєва, Огулджерен Какишова, Шохіда Юсупова, Айнабат Режепова та Рустем Реджепов обрали біолого-екологічний факультет нашого університету і залишалися з ДНУ попри всі обставини воєнного часу.

 

Після отримання диплома бакалавра я планую повертаюсь до себе додому і буду викладати біологію в середній школі, – ділиться планами Селбі Какаєва. – В навчанні спочатку було важно через іншу мову, але з часом все налагодилось і стало зрозумілим. Дуже подобаються викладачі, вони доброзичливі, завжди готові з радістю допомогти. Я завжди підходила, радилася з викладачами.

Мені дуже подобається природа України і в цілому країна. Якби не війна, ми б залишилися, вступали в магістратуру та продовжували навчатися та жити тут, але наші батьки дуже хвилюються. Тож я буду підтверджувати свій диплом та вступати до магістратури вже в Туркменістані. Також можна одразу працювати в школі. Молоді вчителі дуже затребувані в моїй країні.

Вітаючи випускників з отриманням ступеня бакалавра, ректор ДНУ професор Сергій Оковитий наголосив, що університет традиційно готує фахівців для дружніх сусідніх держав, і запросив випускників продовжити навчання в нашому університеті.

Протягом чотирьох років ви наполегливо навчалися, складали іспити, виконували наукові роботи, дипломні проєкти, тож я впевнений, що ви повернетеся до себе на батьківщину висококваліфікованими фахівцями. Дякую, що свого часу ви обрали наш університет, який став вам Alma Mater.

Кожен із вас обере в подальшому шлях за покликанням: хтось продовжить навчання, хтось займатиметься науковою діяльністю, хтось піде працювати з дітьми. Але я впевнений, що розділивши з українськими студентами та співвітчизниками як приємні моменти студентського життя, так і важкі воєнні випробування, ви назавжди залишитеся друзями.

Також випускників з успішним завершенням бакалаврату привітали в.о проректора з науково-педагогічної роботи в сфері міжнародної діяльності Віктор Гассо, начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн та академічних обмінів Віктор Воронов та родичі, які приїхали до України, щоб розділити радість отримання диплому.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram