Версія для друку

Міжнародний рейтинг Webometrics: ДНУ 1-й в регіоні

За даними авторитетного академічного рейтингу Webometrics, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посів 16 сходинку в загальноукраїнському рейтингу та знову став незаперечним лідером в Дніпровському регіоні.

Ranking Web – це рейтинг представленості університетів у віртуальному просторі, що використовує як вебометричні, так і бібліометричні показники. Основною метою укладачі рейтингу визначили сприяння відкритому доступу до знань, що генеруються університетами світу, та збільшення й поширення якісного наукового контенту в інтернеті.

Згідно з липневою версією рейтингу Webometrics 2023, кращі заклади вищої освіти Дніпропетровської області посіли такі сходинки серед вітчизняних університетів:

16 місце – Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

24 місце – НТУ «Дніпровська політехніка»

50 місце – Національна металургійна академія України

64 місце – Університет імені Альфреда Нобеля

71 місце – Придніпровська державна академія будівництва та архітектури

Загалом, найбільша на сьогодні система рейтингу світових ЗВО Webometrics Ranking of World’s Universities опрацьовує веб-індикатори понад 20 000 університетів світу. Класифікація Webometrics Ranking of World’s Universities формується за спеціальною методикою, розробленою у відповідності до Берлінських принципів рейтингування закладів вищої освіти (Berlin Principles on Ranking of Higher Education Institutions), визначених ЮНЕСКО, на основі незалежних, об'єктивних і відкритих даних інтеграції ЗВО в інтернет-мережі. Ранжування проводиться дослідницькою групою Cybermetrics Lab Національної дослідницької ради Іспанії (CSIC, Мадрид) двічі на рік – у січні та в липні. Заснований на комбінованому показнику, рейтинг враховує кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайтів університетів, зовнішні посилання та цитованість цих ресурсів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram