Версія для друку

ДНУ в рейтингу найвпливовіших університетів світу

Згідно з американським рейтинговим порталом AcademicInfluence.com, що оцінює впливовість ЗВО в академічному світі, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара увійшов до 300 найкращих ЗВО світу з підготовки у галузі математики. Серед більш ніж 6000 закладів освіти, представлених у рейтингу, наш університет у цій категорії посів 275 сходинку.

У трійці найбільших сфер впливу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, за версію розробників AcademicInfluence, також визначені галузі підготовки «Комунікації» – 977 та «Література» – 1019 місця відповідно.

У ранжуванні впливовості вітчизняних університетів за 2000-2022 роки, де оцінюються 50 кращих ЗВО країни, ДНУ посідає 11 сходинку. Це найвищий результат серед закладів дніпровського регіону. Загалом, до топ-50 українських університетів з нашої області також увійшли: Національна металургійна академія України – 32 сходинка, Університет імені Альфреда Нобеля – 34 сходинка та Криворізький національний університет – 42 сходинка.

Ранжування AcademicInfluence вже понад п’ять років оприлюднюється академічною консультативною радою науковців та фахівців з аналізу даних. Для створення об’єктивних академічних рейтингів впливовості дослідники аналізують найкращі навчальні заклади, дисциплінарні програми та лідерів академічної думки світу. Створюючи власну методологію, учені розробили інноваційну та неупереджену технологію рейтингування – механізм InfluenceRanking™, що використовує машинне навчання для вимірювання впливу роботи, виконаної провідними світовими установами та науковцями. Таким чином, впливовість стає головним критерієм для оцінювання академічної майстерності.

Зазначимо, у 2020 році Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара вперше увійшов до підрейтингу InfluentialSchools, де оцінювалися 183 найвпливовіших університетів України за 2000-2020 роки. Тоді наш ДНУ був визнаний лідером ЗВО дніпровського регіону та 20-м у загальноукраїнському національному рейтингу.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram