Версія для друку

Міжнародна програма #яМаріупольЖиття

Сьогодні в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася нарада з директорами коледжів, співробітники яких були переміщені з міста Сєвєродонецька та мешкають в гуртожитку № 4. До наради під головуванням ректора ДНУ Сергія Оковитого доєднався керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк, представники Дніпровського офісу Міжнародної організації з міграції при ООН, в.о. першого проректора ДНУ Валентина Сіліч-Балгабаєва, проректор ДНУ з адміністративно-господарської роботи Максим Тороп, проректор ДНУ з правових питань та розвитку Герман Петер, директор студентського містечка ДНУ Павло Статкевич.

Як ми повідомляли, за погодженням з Міністерством освіти і науки України, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара включений до проєкту зі створення соціального тимчасового житла для маріупольців у Дніпрі #яМаріупольЖиття. Уряд Франції виділяє понад 7 мільйонів євро на реконструкцію 7 університетських гуртожитків із подальшим поселенням туди внутрішньо переміщених осіб-мешканців Маріуполя. Для реалізації проєкту обрано серед інших і гуртожитку № 4 ДНУ.

Наразі розпочинається реалізація чергового етапу проєкту, а саме розселення тих, хто мешкає в гуртожитку нині. Від імені сєвєродонецької громади до наради долучилися очільники переміщених коледжів:

- в.о. директора ВСП «Донбаський аграрний фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Олена Воронцова;

- в.о. директора ВСП «Донецький фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Олена Внукова;

- в.о. директора ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Надія Жмуренко;

- в.о. директора ВСП «Сєвєродонецький фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Євгеній Жученко.

Ректор ДНУ Сергій Оковитий наголосив, що наразі в гуртожитку №5 виділено достатню кількість місць для компактного поселення всіх співробітників:

- Враховуючи побажання ваших співробітників, ми виділили кімнати для компактного поселення переважно на 2-3 поверхах, але загалом місць більше, ніж треба, тобто є вибір. Завдяки партнерській благодійній допомозі Міжнародної організації з міграції при ООН, будуть виділені 2 бригади та відремонтовані не тільки два крила на 2-3 поверхах, а й ті кімнати, які наші колеги оберуть для тимчасового заселення на час ремонту 2-3 поверхів.

Хотів би наголосити, що через повніше заселення цього гуртожитку, проживання в ньому коштуватиме на 600 грн дешевше для кожного, тож для родини вийде суттєва економія.

Студентам ДНУ ми пропонуємо розглянути й місця в інших гуртожитках.

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк зазначив, що буде наданий транспорт та вантажники для організованого переміщення речей, побутової техніки, меблів:

- Зрозуміло, можуть виникнути поточні питання, тому я приєднався до наради на запрошення Сергія Івановича. Хотів би пояснити, що за програмою мобільної допомоги МОМ, надання цієї допомоги, включно з ремонтом, передбачає наявність в кімнатах тимчасово переміщених осіб. Тому нам необхідно чітко визначитися з кімнатами, які оберуть ваші співробітники, організовано перевезти речі, облаштувати місця загального користування.

Опісля учасники наради перемістилися в гуртожиток №5, де оглянули кімнати, які вже обрали для поселення співробітники Донецького, Старобільського та Сєвєродонецького фахових коледжів та Донбаського аграрного фахового коледжу СНУ ім. В. Даля.

Із проректором з АГР Максимом Торопом очільники переміщених закладів освіти обговорили технічні нюанси: потужність електромереж, встановлення розеток, переміщення побутової техніки тощо. Проректор ДНУ з правових питань та розвитку Герман Петер надаватиме юридичну допомогу з оформлення договорів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram