Версія для друку

Олексій Джусов – Почесний професор Університету Міттвайди

Професор кафедри маркетингу та міжнародного менеджменту Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара доктор економічних наук Олексій Джусов отримав звання Почесного професора Університету прикладних наук м. Міттвайда (Саксонія, Німеччина).

Олексій Анатолійович Джусов наразі єдиний зарубіжний Почесний професор цього відомого європейського університету. Всі інші Почесні професори Університету Міттвайди – місцеві, представляють різні регіони Німеччини.

Зліва направо: декан факультету промислової інженерії проф. Андреас Шмальфус, Олексій Джусов із сертифікатом Почесного професора, ректор Університету Міттвайди Фолькер Толкмітт, координатор договору між университетами проф. Серж Велеско, начальниця інтернаціонального бюро Університету Міттвайди Саскія Лангхаммер

У ДНУ Олексій Джусов є координатором освітніх програм подвійного диплому для студентів з університетами Франції та Німеччини. Сфера наукових інтересів Олексія Анатолійовича – технічний аналіз та інвестування на фондовому ринку США, а також формування та управління інвестиційним портфелем у міжнародному секторі. На рідній кафедрі він викладає навчальні дисципліни: «Міжнародна інвестиційна діяльність корпорацій», «Технічний аналіз фінансових ринків», «Інноваційна діяльність міжнародних корпорацій», «Основи інвестиційного менеджменту», «Управління міжнародними фінансовими інвестиціями». Є науковим керівником для студентів-здобувачів І, ІІ та ІІІ (освітньо-наукового, PhD) рівнів вищої освіти.

Звання Почесного професора у галузі «Міжнародні фінанси та інвестиції» Олексію Джусову присвоєно відповідно до п. 2 розділу 67 Закону про вищу освіту Саксонії від 31 травня 2023 року (в редакції, чинній із 22 червня 2023 року). До здобуття цього престижного звання наш український спеціаліст був представлений колегами із факультету промислової інженерії Університету Міттвайди.

Із промовою виступає представник факультету промислової інженерії проф. Серж Велеско

Вручення Олексію Джусову відповідного сертифікату відбулося 4 липня під час урочистого прийому з нагоди інавгурації нового ректора Університету прикладних наук м. Міттвайда професора Фолькера Толкмітта.

Зазначимо, що на саму почесну церемонію інавгурації, що проводилася днем раніше, запрошувалися колеги-ректори партнерських університетів, у тому числі й ректор нашого університету професор Сергій Оковитий. Позаяк Сергій Іванович не зміг приїхати особисто, професору Толкмітту від імені ректора ДНУ був надісланий спеціальний вітальний лист. У листі до німецького колеги висловлюється вдячність за значну матеріальну і гуманітарну допомогу, надану Україні та українським студентам від початку війни, а також щирі сподівання на продовження й розширення співпраці між нашими освітніми установами.

Новий ректор Університету Міттвайда проф. Фолькер Толкмітт із вітальним посланням від ректора ДНУ Сергія Оковитого

Зокрема, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара й Університет прикладних наук м. Міттвайда пов’язують 16 років надійного та плідного співробітництва в академічній сфері. Починаючи із 2007 року, за програмами обміну та програмами двох дипломів навчання в партнерському німецькому університеті пройшли десятки студентів ДНУ.

Пам’ятна світлина із прапорами Саксонії та України

А від вересня 2022 року за координації Німецької служби академічних обмінів (DAAD) наш університет спільно з Університетом прикладних наук м. Міттвайда реалізує ще один проєкт – «Україна цифрова: академічний успіх через практико-орієнтоване онлайн-навчання». Метою проєкту є підвищення кваліфікації українських викладачів та збереження цифрового викладання в Україні у часи руйнівного впливу війни на інфраструктуру національної системи освіти.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram