Версія для друку

Науковець ДНУ – переможець конкурсу Національного фонду досліджень України

Наукова рада Національного фонду досліджень України (НФДУ) затвердила рейтингові списки проєктів-учасників конкурсу «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди» за 2022 рік. Одним із переможців став проєкт завідувача кафедри аерогідромеханіки та енергомасопереносу механіко-математичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара доктора технічних наук Андрія Дреуса.

Робота професора Андрія Дреуса «Обґрунтування аеродинамічних і проєктних параметрів високошвидкісного надводного безпілотного апарату» представляла пріоритетний напрям розвитку науки і техніки «Фундаментальні наукові дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу для забезпечення конкурентоспроможності України у світі та сталого розвитку суспільства і держави».

За рішенням конкурсної комісії науковий проєкт ученого ДНУ отримав 93,6 балів та посів 15 сходинку у рейтингову списку кращих робіт науковців України за 2022 рік. Проєкт був рекомендований до реалізації за рахунок грантової підтримки НФДУ. Загальний обсяг його фінансування складатиме 3 414 954 гривень – по 1 022 128 та 2 392 826 гривень у 2023 та 2024 роках відповідно.

Наразі вже розпочинається процедура укладання договорів про виконання наукового дослідження і розробки за рахунок грантової підтримки задля відбудови України у воєнний та повоєнний періоди.

Загалом, у конкурсному відборі взяли участь 142 проєкти з усієї України, які пройшли наукову та науково-технічну експертизу. І тільки 67 із них були відібрані для фінансування. Відповідний протокол №12, затверджений науковою радою НФДУ, вийшов 5 липня 2023 року.

Вітаємо нашого переможця!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram